موسسه آموزش عالی سنا ساری
چکیده: (2 مشاهده)
به منظور بررسی تاثیر پوترسین و اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیک و آنتیاکسیدانی گیاه استویا در شرایط تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش گیاهان تحت تاثیر غلظتهای مختلف پوترسین (0،5/0و1 میلیمولار)، اسید سالیسیلیک (0 و 5/0 میلیمولار) و شوری (0،75 و 150 میلیمولار) قرار گرفتند. نتایج نشان دادکه محلولپاشی پوترسین در غلظتهای مختلف سبب افزایش معنیدار مقادیر رنگیزههای کلروفیلی و میزان فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز گردید ولی در مقدار مالوندیآلدئید و محتوای رطوبت نسبی برگ روند کاهشی را نشان داد. یافتههای این پژوهش حاکی از آن است که شوری سبب کاهش رنگیزههای فتوسنتزی و افزایش فعالیتهای آنتیاکسیدانی شد. همچنین به کارگیری اسید سالیسیلیک منجر به افزایش مقادیر فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز گردید. نتایج اثر متقابل پوترسین و شوری نشان داد که در سطوح مختلف شوری با افزایش پوترسین رنگیزههای فتوسنتزی روند افزایشی داشتهاند که این روند معنیدار نبود ولی مقدار آنتوسیانین در سطوح مختلف شوری در غلظت یک میلیمولار پوترسین نسبت به نمونه شاهد افزایش یافت. همچنین مقادیر فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز افزایش یافت که این روند افزایشی معنیدار بود. نتایج مقایسه میانگین اثر متقابل پوترسین، اسید سالیسیلیک و شوری حاکی از آن بود که در سطح 75 میلیمولار شوری و 5/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک با افزایش سطوح پوترسین روند افزایشی در مقدار نشتیونی مشاهده گردید. همچنین نتایج حاکی از آن بود که در سطوح مختلف شوری و غلظت 5/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک، با افزایش مقدار پوترسین مقدار مالوندیآلدئید روند کاهشی و مقدار فعالیت آنزیم پراکسیداز روند افزایشی نسبت به نمونه شاهد نشان داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ساير