مقالات در دست چاپ، سال 74، شماره 9، آذر 1395 | برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نشریات


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determine and comparation of total antioxidant capacity , lipid peroxidation and uric acid of saliva in smokers and non-smokers. Tehran Univ Med J. 2016; 74 (9) :0-0
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-7484-fa.html
شیوا آتنا. تعیین و مقایسه میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، پراکسیداسیون لیپیدی و اسید اوریک بزاق در افراد سیگاری و غیر سیگاری . مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (9) :0-0

، atenashiva@yahoo.com
چکیده:   (3 مشاهده)

زمینه و هدف :بزاق اولین مایع بدن است که با دود سیگار که منبع  عوامل اکسیدان و پر اکسیدان است ،مواجه می شود سیستم آنتی‏اکسیدان بزاق نقش مهمی در ظرفیت ضدسرطانی دارد.هدف از این تحقیق بررسی شاخص های اکسیداتیو استرس و آنتی اکسیدان در افراد سیگاری و غیر سیگاری بود.

روش بررسی: دراین مطالعه مورد-شاهدی  ، بزاق غیر تحریکی 50 فرد سیگاری( مورد) و 50 غیرسیگاری( شاهد) ،مشابه  از نظر سن و جنس، با روش spiting جمع آوری شد . ظرفیت آنتی اکسیدانی تام با روش FRAPو پراکسیداسیون لیپیدی با TBARS و اسید اوریک  با  کالری متری (اوریکاز)انجام پذیرفت.جهت مقایسه دوگروه از t test مستقل استفاده گردید.

یافته ها: شاخص اکسیداتیو استرس (MDA) در گروه مورد 29/0± 17/1 در مقایسه با شاهد16/0±91/0  به طور معنی داری بیشتر بود. آنتی اکسیدان توتال در گروه مورد  68/39± 66/220در مقایسه با  شاهد64/40±26/272 به طور معنی داری پایین تر بود(Pvalue<0.05).

نتیجه گیری:مصرف سیگار ظرفیت تام آنتی اکسیدانی را کاهش و میزان پراکسیداسیون لیپیدی را افزایش می دهد.

متن کامل [DOCX 33 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پاتولوژی

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tehran University Medical Journal TUMS Publications

Designed & Developed by : Yektaweb