مقالات در دست چاپ، سال 74، شماره 11، بهمن1395 | برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نشریات


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

noorbakhsh S, khosravi N, javadinia S. Title: Determination the bacterial etiologies for sepsis in premature newborns admitted in Neonatal intensive care unit.: A cross sectional study, Tehran,Iran. Tehran Univ Med J. 2017; 74 (11) :0-0
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-7418-fa.html
نوربخش ثمیله، خسروی نسترن، جوادنیا شیما، آشوری سروناز. تعیین عوامل باکتریال سپتی سمی در نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان : مطالعه مقطعی : تهران ، ایران . مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (11) :0-0

1- استاد دانشگاه ایران ، samileh_noorbakhsh@yahoo.com
2- دانشیار دانشگاه ایران
3- دستیار فوق تخصصی دانشگ تهران
4- فوق لیسانس دانشگاه ایران
چکیده:   (16 مشاهده)

پیشینه وهدف : سپتی‌سمی باکتریایی از علل عمده مرگ و میر نوزادان به خصوص نوزاد ان نارس است.  

هدف مطالعه: تعیین ارگانیسم های مسئول ایجاد سپتی سمی در نوزادان نارس  بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان علی اصغر روش انجام کار:این مطالعه مقطعی توصیفی  طی 2 سال ( 1386-88()  به روی 70 نوزاد نارس ( کمتر ا ز 37 هفته )  بستری در NICU بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) با شک بالینی به سپسیس  انجام گرفت  کشت خون از تمامی نوزادان با روش استاندارد انجام شد. در موارد مثبت کشت خون ، نوع ارگانیسم تعیین شد. نوع زودرس ودیر رس سپسیس  نوزادان تعیین شد. رابطه نوع ارگانیسم با سن ،جنس ،وزن هنگام تولد,  پارگی کیسه آب ،وزن وزمان شروع سپسیس در نوزاد  مشخص گردید. سطح معنی­داری آماری  برابر ویا بالاتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

نتایج: در طی مدت 2 سال 70 نوزاد نارس با شک به سپتی‌سمی بستری شدند که 17 نفر کشت خون مثبت داشتند. ارگانیسم‌های گرم منفی در این کشت‌ها شایع‌تر از ارگانیسم‌های گرم مثبت بود.شایعترین ارگانیسم‌ جداشده از کشت خون به ترتیب کلبسیلا پنومونیه، اشریشیا کلی، استافیلوکوک اورئوس بود. شایعترین ارگانیسم مسبب سپتی‌سمی زودرس کلبسیلا (40 درصد) و پس از آن اشریشیا کلی و استافیلوکوک ائوروس (هر کدام 20 درصد) بوده، و در فرم سپتی‌سمی دیررس کلبسیلا، اشریشیا کلی و استافیلوکوک ائوروس هر سه به یک میزان (8/26 درصد) نقش داشتتند.  پارگی زودرس کیسه آب و وزن کم هنگام تولد وسن کم جنین  با خطر سپتی‌سمی در نوزادان نارس ارتباط داشت.

نتیجه‌گیری:ارگانیسم‌های گرم منفی (کلبسیلا و اشریشیا کلی) و در درجه بعد استافیلوکوک ائوروس از عوامل مهم ایجادکننده سپتی‌سمی در نوزادان نارس می‌باشند. بنابراین در انتخاب آنتی‌بیوتیک تجربی  توجه به این نکات مفید است.وزن پایین نوزاد در هنگام تولد، سابقه پارگی زودرس کیسه اب و سن کم جنین از جمله عواملی هستند که  تا حدی قابل پیشگیری هستند و با کنترل آن  می توان از بروز سپتی سمی نوزادادن نارس  کاست .

     
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: میکرب شناسی

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tehran University Medical Journal TUMS Publications

Designed & Developed by : Yektaweb