| |
|
|
| |
 | دوره 21, شماره 81 - ( 1-1392 ) |  | |
| |
 | شناسايی عوامل مؤثر بر استفاده از ظرفيت توليدی صنايع غذايی و آشاميدنی مطالعه موردی استان خراسان رضوی | |
| | نويسندگان: سارا يزدان بخش ، ناصر شاهنوشی فروشانی ، محمود دانشور کاخکی ، حسين کارشکی ، آرش دورانديش | | | نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي | | | چکيده مقاله: | صنايع تبديلی مواد غذايی يکی از مهمترين بخشهای صنعت در تمام کشورهاست که با امنيت غذايی در ارتباط است. در سالهای اخير اين صنايع در ايران به دليل کار کردن در زير ظرفيت اسمی و مورد انتظار خود، هزينههای فراوانی را متحمل شده که اين امر افزايش قيمت تمام شده محصولات و حذف بسياری از اين صنايع در عرصه توليد و رقابت را به دنبال داشته است. در اين راستا مطالعه حاضر به تبيين مدلی جهت بررسی عوامل مؤثر بر استفاده از ظرفيتهای توليد صنايع غذايی و آشاميدنی در استان خراسان رضوی میپردازد. بدينمنظور نمونهای به حجم 130 واحد از صنايع غذايی و آشاميدنی به صورت تصادفی طبقهبندی شده انتخاب و با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) ، ارتباط علّی بين اين عوامل تحليل شد و مدل پيشنهادی مورد آزمون قرار گرفت. نتايج حاصل از مدل پيشنهادی نشاندهنده کاهش ظرفيت توليد به دليل عملکرد دولت و هزينههای توليد و واردات محصولات مشابه است، در حالی که مهارت نيرویکار، سرمايهگذاری و کارايی مديريت موجب افزايش استفاده از ظرفيتهای توليد میشوند. طبقهبندی JEL : L22 ، L66 کليدواژهها: صنايع تبديلی مواد غذايی و آشاميدنی، مدلسازی معادلات ساختاری، ظرفيت توليد، خراسان رضوی | | | واژههاي كليدي: | |
| متن كامل [PDF 503 kb] | | | |
| | نحوه استناد به مقاله | Download citation data for: BibTeX | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks | Send citation data to: CiteULike | RefWorks | | | | | يزدان بخش سارا، شاهنوشی فروشانی ناصر، دانشور کاخکی محمود، کارشکی حسين، دورانديش آرش. شناسايی عوامل مؤثر بر استفاده از ظرفيت توليدی صنايع غذايی و آشاميدنی مطالعه موردی استان خراسان رضوی . فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد کشاورزی و توسعه. 1392; 21 (81) :71-100 |
| | ارسال نظر درباره این مقاله | | | |
| | |
| |
| |
| |
| |
| |