نان کالايی است که درالگوی مصرفی تمام خانوارهای ايرانی وجود دارد و ضايعات آن باعث هدر رفتن قابل ملاحظه منابع ملی میشود. دراين مطالعه ميزان ضايعات نان تافتون در شهرستان زابل و عوامل مؤثر بر آن بررسی گرديد. اطلاعات مورد نياز برای مطالعه از طريق تکميل 200 پرسشنامه در منطقه سيستان در سال 1385 جمعآوری شد. نتايج نشان داد که ميزان ضايعات نان در شهرستان زابل 14% مصرف روزانه برای هر خانوار است. همچنين ضايعات نان با تعداد نان خريداری شده در روز رابطه مستقيم و با تعداد دفعات مراجعه به نانوايی و ساعات صرف شده برای خريد نان در روز و سن همسر، رابطه غيرمستقيم نشان داد. افزون بر اين، نانهای محلی نسبت به نانهای نانوايی ضايعات کمتری داشته است. يافتههای مطالعه نشان داد بهبود کيفی آرد تحويلی به نانواييها و همچنين افزايش ساعت کار نانواييها به منظور امکان عرضه نان تازه در تمام طول روز و در نتيجه افزايش تعداد دفعات مراجعه افراد به نانوايی، راهکارهايی مؤثر به شمار میآيند.
کرباسی عليرضا، صبوحی صابونی محمود، رستگاری پور فاطمه. بررسی عوامل مؤثر بر ضايعات نان در خانوارهای روستايی و شهری سيستان مطالعه موردی شهرستان زابل . فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد کشاورزی و توسعه. 1388; 17 (67) :1-18