سالانه مقدار زيادی از محصولات کشاورزی و مواد غذايی - که با صرف هزينه، زمان، امکانات و زحمات فراوان توليد ميشود - به صورت ضايعات از بين ميرود. يکی از سياستهای جدی دولتها در امر امنيت غذايی کاهش ضايعات است. هدف از انجام اين پژوهش شناسايی مؤلفههای اثرگذار بر کاهش ضايعات در توليد سبزی و صيفی با تأکيد بر امنيت غذايی از ديدگاه توليدکنندگان شهرستان حميديه است. روش تحقيق پيمايشی -همبستگی ميباشد. جامعه آماری پژوهش سبزيکاران و صيفيکاران منطقه حميديه به تعداد 230 نفر بوده است که از ميان آنها 132 نفر با استفاده از جدول مورگان و تاکمن به روش نمونهگيری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. نتايج مربوط به تحليل عاملی، مؤلفههای تأثيرگذار بر کاهش ضايعات را در 8 عامل استخراج کرد. طبق يافتههای حاصل، از ديدگاه توليدکنندگان سبزی و صيفی منطقه، عاملهای پشتيبانی و آموزشی مهمترين عوامل در زمينه کاهش ضايعات محصولات سبزی و صيفياند و اين مسئله، بيش از هر چيز، نقش مؤثر حمايتهای دولت و آموزشهای ترويجی را نشان ميدهد.
طبقه بندی JEL :Q18 ,C38
Abdeshahi A, Shabani K, Mousavi M, Ghanian M. Impact of Macroeconomic Variables on Agricultural Trade BalanceIdentifying Components Affecting Vegetable Waste Reduction with Emphasis on Food Security; View Points of Producers in Hamidiyeh Township . 3. 2015; 23 (89) :137-153 URL http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-24-220&slc_lang=fa&sid=1
عبدشاهی عباس، شبانی کبری، موسوی مرضيه، غنيان منصور. مؤلفههای اثرگذار بر کاهش ضايعات در توليد سبزی و صيفی با تأکيد بر امنيت غذايی از ديدگاه توليدکنندگان شهرستان حميديه. فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد کشاورزی و توسعه. 1394; 23 (89) :137-153