بخش کشاورزی در ميان بخشهای اقتصادی ايران جايگاه خاصی را به خود اختصاص داده است . استان کردستان، به عنوان يکی از استانهای کشور، با توجه به شرايط اقليمی و آب و هوايی خاص خود از استعداد مناسبی برای پرورش محصولات باغی برخوردار است . در اين مقاله تلاش شده است محصولاتی که در استان کردستان دارای مزيت نسبی و منفعت اجتماعی هستند شناسايی و معرفی شوند.
در تعيين مزيت نسبی محصولات باغی در استان کردستان از شاخص هزينه منابع داخلی (DRC) و ماتريس تحليل سياستی استفاده شده است . نتايج نشان میدهد که از ميان محصولات باغی منتخب در استان کردستان طی سالهای 1381 تا 83 گردو ، سيب و گيلاس بيشترين مزيت نسبی و شفتالو و بادام کمترين مزيت نسبی را داشتهاند .همچنين به لحاظ منفعت اقتصادی، کشت گردو در استان کردستان در رده اول و محصولات شفتالو و بادام در رده آخر بودهاند.