چکيده
در اين مطالعه با استفاده از مدل لاجيت ترتيبی به شناسايی مؤلفههای کيفی مؤثر بر قيمت قارچهای خوراکی پرداخته شد. به اين منظور، از طريق تکميل پرسشنامه و مصاحبه حضوری، اطلاعات 148 خانوار منطقه شش شهرداری تهران جمعآوری شد. نتايج نشان داد متغيرهای سفيدی قارچ، دارا بودن بستهبندی، اندازه ساقه و نوع قارچ با تأثير مثبت و معنیدار و متغيرهای گوشتیبودن قارچ و پوسيدگی با تأثير منفی و معنیدار بر قيمت قارچ مؤثرند. با توجه به نتايج، زمينهسازی برای ايجاد واحدهای توليدی در نزديکی بازار مصرف، استفاده از ابزارهای بازاريابی مناسب نظير بستهبندی و گرايش به توليد قارچ دکمهای به فعالان اين عرصه پيشنهاد شد.
طبقهبنديJEL: Q10، Q12
قربانی محمد، ترابی ساسان. بررسی عوامل کيفی مؤثر بر قيمت قارچهای خوراکی (مطالعه موردی: منطقه شش شهرداری تهران). فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد کشاورزی و توسعه. 1396; 25 (99) :125-149