[صفحه اصلی ]     [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 3 - ( 7-1395 ) ::
برگشت به فهرست نشریات جلد 10 شماره 3 صفحات 0-0
اثر فصل تخم ریزی بر ترکیب اسبدهای چرب فیله ماهی مید (Liza klunzingeri) در منطقه هندیجان
مژگان خدادادی ، آرش مرادی ، مهران جواهری بابلی
چکیده:   (62 مشاهده)

رشد جمعیت جهان موجب نیاز روزافزون به منابع غذایی متنوع و مختلف ازجمله آبزیان شده است. آبزیان امروزه در تأمین پروتئین، بهبود تغذیه و سلامت عمومی انسان­ها و توسعه­ی اقتصادی کشورها دارای نقش مؤثری می­باشند. در این تحقیق اثر فصل تخم­­ریزی بر ترکیب ماهی مید (Liza klunzingeri) و شاخص IA و IT در منطقه هندیجان موردبررسی قرار گرفت. جهت انجام این مطالعه 45 عدد ماهی مید (Liza klunzingeri) طی سه مرحله (رسیدگی جنسی، اوج رسیدگی جنسی و بعد از تخم‌ریزی) در فاصله زمانی ماه­های شهریور، آبان، آذر و دی سال 1391 با روش تور پیاله‌ای (پورساین) دو قایقی جمع­آوری شدند. تجزیه‌وتحلیل داده­ها به کمک نرم‌افزار SPSS16 و آزمون مقایسه دانکن انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی­دار در سطح 95 درصد تعیین گردید. نتایج نشان داد، میزان مجموع اسیدهای چرب اشباع (SfA) 51/43، 07/43، 31/13، مجموع اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) 78/28، 33/27، 58/17، مجموع اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) 98/22، 47/22، 48/36، اسید ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) 61/10، 22/10، 23/12 و اسید دکوزاپنتانوئیک (DHA) 53/0، 61/0، 33/1 به ترتیب در مراحل قبل از رسیدگی جنسی، اوج رسیدگی جنسی و بعد از تخم­ریزی بود. شاخص IT در طی سه مرحله کمتر از یک بوده اما شاخص IA تنها در مرحله بعد از تخم­ریزی کمتر از یک مشاهده شد. بنابراین می­توان نتیجه گرفت که بافت ماهیچه ماهی مید (Liza klunzingeri) در مرحله بعد از تخم­ریزی، دارای ارزش غذایی بالاتری می­باشد.

واژه‌های کلیدی: اسیدهای چرب، Liza klunzingeri، IA، IT، فصل تخم‌ریزی.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۷/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۷/۳۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodadadi M, Moradi A, Javahery Baboli M. Effect of spawning season on component of muscle fatty acids Liza kluzingeri in Hendijan region. 3. 2016; 10 (3) :0-0
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-418-fa.html
خدادادی مژگان، مرادی آرش، جواهری بابلی مهران. اثر فصل تخم ریزی بر ترکیب اسبدهای چرب فیله ماهی مید (Liza klunzingeri) در منطقه هندیجان. نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (3) :0-0
برگشت به فهرست نشریات دوره 10، شماره 3 - ( 7-1395 )
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.047 seconds with 781 queries by AWT YEKTAWEB 3185