جلد 7، شماره 27 - ( جلد 7 شماره 27 1397 )                   جلد 7 شماره 27 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karampour F, Salehi Salmi M, Abdanan Mehdizadeh S, Mehdi Khanlou K. Investigation of Physiological and Enzymatic Events During Senescence of Polianthes tuberosa L. Flower under Salicylic Acid and Sodium Nitroprusside Treatments. j.plant proc. func.. 2019; 7 (27)
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1009-fa.html
کرمپور فرزانه، صالحی سلمی محمدرضا، آبدانان مهدی زاده سامان، مهدی خانلو خسرو. بررسی رخدادهای فیزیولوژیکی و آنزیمی در هنگام پیری گل مریم تحت تأثیر سالیسیلیک اسید و نیتروپروسایدسدیم . مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1397; 7 (27)

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1009-fa.html


1- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
2- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان ، mrsalehisalmi@gmail.com
3- دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (5 مشاهده)

چکیده:
پژوهش­های اخیر نشان دادند که اسید سالیسیلیک و نیتریک اکسید، به­عنوان سیگنال­های مولکولی درون گیاهی عمل می­کنند. در این پژوهش، نقش تنظیمی نیتریک اکسید و اسید سالیسیلیک در حین پیری گل مریم (Polianthes tuberosa L.) بررسی شد. کاربرد بیرونی نیتروپروساید سدیم به­عنوان رهاکننده نیتریک اکسید و هم­چنین کاربرد اسید سالیسیلیک می­تواند فرایند پیری گل را به تأخیر می­اندازد. گل­های بریده شده مریم در محلول­های اسید سالیسیلیک (150 میلی­گرم بر لیتر) و نیتروپروساید سدیم (10 میلی­مولار) جهت بررسی پیری و نمو گل، کاهش/افزایش، کربوهیدرات­های محلول، میزان پروتئین، پراکسیداسیون لیپیدها، نگهداری شدند. تمامی این صفات توسط اسید سالیسیلیک و نیتروپروساید سدیم به صورت مثبت تحت تأثیر قرار گرفتند. محلول­های حاوی اسید سالیسیلیک سبب کاهش معنی­داری در تجزیه کربوهیدرات­های محلول (21%) و افزایش معنی­داری در فعالیت کاتالاز (9%) و آسکوربات پراکسیداز (39%) شدند. به­طور کلی پراکسیداسیون لیپید در گل­ها، در مدت زمان پیری گل­ها (07/3 نانومول بر گرم وزن تر) افزایش یافت. گرچه نیتروپروساید سدیم سبب به­ تأخیر افتادن پراکسیداسیون لیپید (67/2 نانومول بر گرم وزن تر) در زمان پیری گل­ها در مقایسه با نمونه­های شاهد شد. به­طور کلی مشخص گردید که کاربرد اسید سالیسیلیک و نیتروپروساید سدیم عمر گل­های بریده مریم را از طریق بهبود توانایی حذف گونه­های فعال اکسیژن (به­واسطه فعالیت آنزیم­های کاتالاز و آسکوربات) و هم­چنین از طریق تنظیم بهتر کربوهیدرات­های محلول و تجزیه پروتئین­های کل، طولانی کرد.
 

متن کامل [DOCX 183 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تنظیم کننده های رشد گیاهی
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۳/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb