جلد 7، شماره 23 - ( جلد 7، شماره 23 1397 )                   جلد 7 شماره 23 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Balouchi H, Ostadian Bidgoly R. Effect of seed deterioration on germination and antioxidant enzymes activity of oil flax (Linum usitatissimum L.) Red Bazrak genotype. j.plant proc. func.. 2018; 7 (23)
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-953-fa.html
بلوچی حمیدرضا، استادیان بیدگلی2 رسول. تأثیر زوال بذر بر صفات جوانه‌زنی و فعالیت برخی آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت کتان روغنی (Linum usitatssimum L.) توده محلی بزرک قرمز. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1397; 7 (23)

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-953-fa.html


استادیار دانشگاه یاسوج
چکیده:   (4 مشاهده)
به منظور بررسی اثر زوال بر شاخص‌های جوانه­زنی و فعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدانت در کتان روغنی (توده محلی بزرک قرمز)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار در سال 1394 در آزمایشگاه بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل 4 سطح دما (15، 25، 35 و 45 درجه سانتی­گراد) و 4 سطح رطوبت (5، 9، 13 و 17 درصد) بود. بذرها به محتوای رطوبت 5، 9، 13 و 17 درصد رسیده و سپس به مدت 6 ماه در شرایط انبارداری در دماهای 15، 25، 35 و 45 درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش دما و رطوبت بذر، کلیه صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی به جز هدایت الکتریکی، کاهش یافتند. کاهش جوانه­زنی با کاهش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانت کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز همراه بود که بیانگر کاهش کارایی سیستم آنتی­اکسیدانتی در حفاظت بذرها در مقابل گونه‌های فعال اکسیژن می­باشد. با افزایش گونه­های فعال اکسیژن، پراکسیداسیون چربی­ها افزایش یافته که احتمالاً بر اثر پراکسیداسیون چربی­ها و تخریب غشاهای سلولی، نشت الکترولیت­ها از بذر افزایش یافته است که همبستگی قوی و منفی بین نشت الکترولیت­ها و فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانت نشانگر این مسئله است. به طور کلی، بهترین شرایط نگهداری بذر کتان دمای 15 درجه سانتی‌گراد و رطوبت 5-9 درصد می‌باشد.
 
 
متن کامل [DOCX 284 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۷/۲/۲۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف ایرانی