این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
Journal of Research in Medical Sciences
، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Protein consumptions in stroke patients
چکیده انگلیسی مقاله
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA Background: Stroke is one of the most common causes of disabilities and death all over the world. The mortality rate of stroke is predicted to be doubled by 2030 in the Middle East countries. Nutrition is an effective strategy in prevention and management of stroke. This study assessed the relationship between various protein types and stroke risk. Materials and Methods: This hospital-based case-control study was performed in a University hospital. The data regarding consumption of usual food intake of 69 cases (46 men and 23 women) and 60 controls (30 men and 30 women) was collected with a food frequency questionnaire (FFQ). The mean consumption of red and white meat and vegetable and processed proteins consumption were compared between two groups. Results: The percent of total of daily protein intake were lower in patients with stroke in both sexes (25.92% vs 30.55% in men and 30.7% vs 31.14% in women). Conclusion: Lower protein consumption may be observed in patients with stroke patients in both sex.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا مقصودی | zahra maghsoudi
food security research center, isfahan university of medical science,isfahan, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
رضا غیاثوند | reza ghiasvand
food security research center and department of community nutrition, school of nutrition and food science,isfahan university of medical science,isfahan, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
غلامرضا عسکری | gholamreza askari
food security research center and department of community nutrition, school of nutrition and food science,isfahan university of medical science,isfahan, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
لیلا درویشی | leila darvishi
food security research center, isfahan university of medical science,isfahan, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
شکوفه قاسمی | shekoofe ghasemi
food security research center, isfahan university of medical science,isfahan, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
میترا حریری | mitra hariri
food security research center, isfahan university of medical science,isfahan, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
مریم hajishafiei | maryam hajishafiei
food security research center, isfahan university of medical science,isfahan, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
فریبرز خوروش | fariborz khorvash
isfahan neurosciences research center and department of neurology, school of medicine, isfahan university of medical science,isfahan, iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
بیژن ایرج | bijan iraj
isfahan endocrine and metabolism research center, isfahan university of medical science,isfahan, iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
نشانی اینترنتی
http://jrms.mui.ac.ir/index.php/jrms/article/view/9032
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Original Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات