این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
Journal of Research in Medical Sciences
، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A PILOT STUDY OF FLOUR FORTIFICATION WITH IRON SULFATE IN A DEFINED POPULATION IN ISFAHAN –IRAN
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: According to the reports 2175 million people are suffering from anemia including developing countries. That is the most common problem in pregnant women, children of primary school age. Anemia caused by iron deficiency is one of the most common nutritional disorder in the world. Methods: In a field trial, two separated random samples in Shahin Shahr were consumed fortified bread for six months. Serum ferritin and erythrocyte indices determind before and six months after fortified bread consumption. Results: There was no significant decrease in erythrocyte indices, but, the percent of cases with ferritin less than 18 ng/ml were significantly decreased after six months of fortified bread comsumption (P < 0.05). Discussion: There are some important difficulties in flour fortification with iron sulfate witch can decrease its effectiveness in prevention of iron deficiency anemia at least in short period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
m صفوی | m safavi
department of nutrition, school of health, isfahan university of medical sciences and health services,isfahan, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
a عزیز زاده | a aziz zadeh
m r حسینی | m r hosseini
نشانی اینترنتی
http://jrms.mui.ac.ir/index.php/jrms/article/view/3431
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Original Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات