این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Research in Medical Sciences، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی STUDY OF THE FLAVOUR PROFILES OF THE FRUITS AND TERMINAL BRANCHLETS OF PLATYCLADUS ORIENTALIS (L.) FRANCO
چکیده انگلیسی مقاله Background. Platycladus orientalis (L.) Franco, is a native plant growing wild in Iran. Methods. The essential oils of fresh fruits and terminal branch lets with adherent leaves of this plant were obtained by means of steam distillation method and analysed by GC-MS. Results and Discussion. Eighty components were identified in the investigated essential oils. The essential oil obtained from the branchlets of this plant contained 21 monoterpenoids, 28 sesquiterpenoids and 3 diterpenoids, while the essential oil of the fruits contianed 27 monoterpenoids, 12 sesquiterpenoids and 3 diterpenoids. The major constituent of both oils was ?-3-Carene
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله s افشاری پور | s afsharipoor
department of pharmacognosy, faculty of pharmacy, isfahan university of medical sciences and health services, isfahan

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

s a امامی | s a emami



نشانی اینترنتی http://jrms.mui.ac.ir/index.php/jrms/article/view/3547
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده Original Articles
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات