این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۳۱۱-۳۱۸

عنوان فارسی ارزیابی تغییرات تن‌سنجی طی هشت هفته رژیم کم‌کالری متعادل انفرادی در زنان چاق
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: هدف این مطالعه ارزیابی تأثیر هشت هفته رژیم کم‌کالری متعادل انفرادی بر اندازه‌گیری‌های تن‌سنجی در زنان چاق به ظاهر سالم بود. روش کار: 40 زن چاق به ظاهر سالم (در محدوده‌ سنی 40- 18 سال و نمایه توده بدنی 40- 27/5 کیلوگرم بر متر مربع) از کلینیک تغذیه در شهر اردبیل انتخاب شده و پس از اندازه‌گیری‌های تن‌سنجی تحت رژیم غذایی کم‌کالری متعادل قرار گرفتند. بررسی تغییرات پس از هشت هفته مداخله با استفاده از آزمون t زوجی صورت گرفت. یافته‌ها: هشت هفته رژیم کم‌کالری متعادل انفرادی به کاهش معنی‌داری در وزن (kg0/34±3/99-  و01 0/0>p)، نمایه توده‌ بدنی (kg/m214/0± 1/61- و 0/0001>p)، دور شکم (cm0/32±91/2- و01 0/0>p)، دور باسن (cm0/37±1/89- و 0/001>p)، نسبت دور شکم به دور باسن (0/004±0/01- و 0/001=p)، نسبت دور شکم به قد (0/002±0/02- و 0/001>p)، شاخص آدیپوسیتی بدن (0/15% ±0/97- و 0/001>p)، شاخص حجم شکمی (0/11±1/07- و 0/001>p) و شاخص Conicity (0/002±0/007- و 0/001=p) منتج شد. نتیجه‌گیری: بنا به نتایج، کاهش وزن با واسطه رژیم کم‌کالری متعادل انفرادی در طی 8 هفته، دیگر اندازه‌گیری‌های تن‌سنجی را هم کاهش می دهد. کاهش وزن متوسط ممکن است به تنهایی یک راهکار مناسب برای کاهش عوامل خطر متابولیکی در زنان چاق باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Assessing Anthropometric Changes during 8 Weeks Individualized Balanced Low Calorie Diet in Obese Women
چکیده انگلیسی مقاله   Background & objectives: The aim of the present study was to evaluate 8 weeks individualized balanced low calorie diet on anthropometric measurements in apparently healthy obese women. Methods: Forty apparently healthy obese women (age: 18-40 years and 27.5≤BMI≤40 kg/m2) were recruited from the nutrition clinic in Ardabil city. The participants received a balanced low calorie diet after anthropometric measurements. Paired T-test was used to compare the changes during 8 - week intervention. Results: Individualized balanced low calorie diet resulted in a significant decrease in body weight (-3.99±0.34 kg, p< 0.001), body mass index (-1.61±0.14 kg/m2, p< 0.001), waist circumference (-2.91±0.32 cm, p< 0.001), hip circumference (-1.89±0.37 cm, p< 0.001), waist to hip ratio (-0.01±0.004, p=0.001), waist to stature ratio (-0.02±0.002, p< 0.001), body adiposity index (-0.97±0.15%, p< 0.001), abdominal volume index (-1.07±0.11, p< 0.001) and conicity index (-0.007±0.002, p=0.001) during 8 weeks. Conclusion: Based on the results, an individualized balanced low calorie diet induced weight loss and decreased other anthropometric measurements during 8 weeks. Balanced low calorie diet-induced moderate weight loss alone can be a good way to reduce metabolic risk factors in obese women. .  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه قنادی اصل | Fatemeh Ghannadiasl
ﮔﺮوه ﻋﻠﻮم و ﺻﻨﺎیﻊ ﻏﺬایﯽ، داﻧﺸﮑﺪه ﻋﻠﻮم ﮐﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﯿﻌﯽ، داﻧﺸﮕﺎه ﻣﺤﻘﻖ اردﺑﯿﻠﯽ، اردﺑﯿﻞ، ایﺮان


نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-601-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/117/article-117-1026060.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات