این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پایش
، جلد ۱۶، شماره ۶، صفحات ۷۲۶-۷۳۳
عنوان فارسی
نقش الگوی مصرف شیر، میوه و سبزیجات بر امنیت غذایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: امنیت غذایی عبارت است از دسترسی همیشگی همه مردم به غذای کافی، سالم و مغذی به منظور داشتن زندگی سالم و فعال. برای دستیابی پایدار به امنیت غذایی، اندازه گیری امنیت غذایی در سطح خانوار ضرورت دارد. هدف از این پژوهش بررسی کمّی وضعیت امنیت غذایی و تأثیر مصرف شیر، میوه و سبزیجات بر آن در خانوارهای شهرستان مرودشت بود.مواد و روش کار: برای تبیین وضعیت امنیت غذایی از روش توصیفی- پیمایشی استفاده گردید. بدین منظور 500 خانوار شهری و روستایی به صورت تصادفی در این شهرستان انتخاب شدند. وضعیت امنیت غذایی با پرسش نامه 18 گویه ای امنیت غذایی خانوار که توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده ارائه شده است، سنجیده شد و هم بستگی بین متغیرها با آزمون اسپیرمن مشخص گردید.یافته ها: ناامنی غذایی در این مطالعه 73/8 درصد بوده و هم چنین مصرف شیر، میوه و سبزیجات پایین گزارش شده است. بحث و نتیجه گیری: با سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های مناسب در زمینه ارتقای وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگ تغذیه ای صحیح خانوارها و در نظر گرفتن تسهیلاتی مانند اعطای یارانه غذایی و غنی کردن مواد غذایی می توان شیوع ناامنی غذایی را تقلیل داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوی مصرف، امنیت غذایی، مرودشت
عنوان انگلیسی
Milk, fruit and vegetables consumption and household food security
چکیده انگلیسی مقاله
bjective (s): Food security is defined as the permanent access to sufficient, safe and nutritious food for all people in order to have an active and healthy life. To achieve sustainable food supply, quantification of food security at the household level is necessary. The main aim of this study were (i) quantitative analysis of food security in Marvdasht, Iran and (ii) Estimate the effect of milk, fruits and vegetables consumption on food security. Methods: We carried out a descriptive-survey to analyze food security status. In all 500 rural and urban households were randomly selected. The household food security was assessed by an 18-item Household Food Security questionnaire as recommended by USDA, and the correlation between variables was determined by Spearman test.Results: The results of this study showed that food insecurity in Marvdasht was 73.8 %. The findings also showed that the consumption of milk, fruit and vegetables were low.Conclusion: The study results suggest that food insecurity could be reduced with consumption of milk, fruits and vegetables.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
consumption pattern, Food Security, Marvdasht
نویسندگان مقاله
مریم اکبرپور | Maryam Akbarpoor
عبدالمجید مهدوی دامغانی | Abdolmajid Mahdavi Damghani
رضا دیهیم فرد | Reza Deihimfard
هادی ویسی | Hadi Veisi
نشانی اینترنتی
http://acadserv.com/demojrn/browse.php?a_code=A-10-10-51&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات