این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پایش، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۲۲۱-۲۳۱

عنوان فارسی بررسی گذار تغذیه ای در بین نسل ها و زمینه اجتماعی مرتبط با آن
چکیده فارسی مقاله با توجه به اهمیت شگرف تغذیه و الگوی غذایی در سلامتی، این تحقیق با هدف بررسی گذار تغذیه ای ( انتقال تغذیه از الگوی سالم به الگوی ناسالم) در بین نسلها به انجام رسیده است. با توجه به بین نسلی بودن مطالعه، پاسخگویان به سه گروه نسلی جوان (گروه سنی 15 تا 29 سال)، میانسال (گروه سنی 30 تا 54 سال) و بزرگسال (گروه سنی 55 سال و بالاتر) تقسیم شده اند. جامعه آماری مورد استفاده در این تحقیق کلیه افراد بالای 15 سال شهر تبریز بودند. روش مورد استفاده پیمایش، نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و حجم نمونه آماری 483 نفر می باشد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS به انجام رسیده است. نتایج آزمون F جهت بررسی تفاوت میانگین الگوی غذایی در بین نسل های مورد بررسی نشان داد، میانگین الگوی غذایی (سالم، ناسالم) در بین سه نسل مورد بررسی متفاوت و معنی دار می باشد. براساس نتایج به دست آمده می توان گفت بیشترین میانگین الگوی سالم غذایی در بین نسل بزرگسال و کمترین میانگین در بین نسل جوان است. همچنین از نظر متغیرهای زمینه ای نیز میانگین الگوهای غذایی پاسخگویان از لحاظ متغیر محل تولد در نسل میانسال، از لحاظ متغیر سطح تحصیلات نیز در نسل میانسال و از نظر متغیر طبقه اقتصادی در نسل جوان و میانسال متفاوت و معنی دار است. با توجه به نتایج فوق می توان گفت، میزان گذار تغذیه ای با بالا رفتن سن کاهش پیدا می کند. طبق یافته ها الگوی غذایی نسل جوان از سایر گروه های سنی مورد بررسی به طور متوسط بیشتر در معرض گذار تغذیه ای قرار داشت و با بالابردن آگاهی های تغذیه ای و ارائه الگوی صحیح مصرف مواد غذایی می توان راهکارهای مناسبی جهت ارتقای سطح سلامت جامعه ارائه کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نسل، الگوی غذایی، گذار تغذیه ای، سبک زندگی، سلامت

عنوان انگلیسی The evaluation of intergenerational nutritional transition and associated social contexts
چکیده انگلیسی مقاله Objective (s): This study aimed to assess the nutritional transition from a healthy nutrition pattern to unhealthy habits.Methods: This was a descriptive study of a sample of 483 individual aged over years  living in Tabriz, Iran. We used multi-stage cluster sampling method and due to the intergenerational nature of the study, respondents were divided into three different groups: the youth (aged between 15 to 29 years old), the middle aged (aged between 30 to 54 years old) and adults (above 55 years olds). Results: Comparing the mean of intergenerational dietary pattern showed that the mean of dietary pattern (healthy, unhealthy) was significantly different among three studied generations. According to the results, the adult generation had the highest mean score of healthy food consumption and the youth had the lowest one. Additionally, by taking background variables into account, the mean score of respondents’ nutrition pattern was significantly different for middle-aged generation based on the birthplace and the level of education and for youth and middle-aged generation based on the variable of social class. Conclusion: The findings suggest that nutrition transition occur among younger generation Indeed raising the nutrition awareness and providing correct pattern of food consumption among young people is recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه گلابی | Fatemeh Golabi
School of Social Science, University of Tabriz, Tabriz, Iran


توکل آقایاری هیر | Tavakol Aghayari Hir
School of Social Science, University of Tabriz, Tabriz, Iran


مرضیه ساعی | Marziyeh Sae
School of Social Science, University of Tabriz, Tabriz, Iran



نشانی اینترنتی http://acadserv.com/demojrn/browse.php?a_code=A-10-10-151&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات