این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پایش، جلد ۱۱، شماره ۵، صفحات ۶۵۱-۶۶۰

عنوان فارسی وضعیت تغذیه مادران شیرده به تفکیک گروه‌های غذایی و عوامل مرتبط با آن
چکیده فارسی مقاله شیردهی از مراحل مهم زندگی مادران بوده و با افزایش نیازهای تغذیه‌ای آنان همراه است. دریافت کافی مواد غذایی مورد نیاز در سلامت مادر و کودک نقش عمده‌ای دارد. هدف از این پژوهش تعیین وضعیت تغذیه مادران شیرده و عوامل مرتبط با آن بوده است.در این مطالعه توصیفی 1112 مادر شیرده از مراکز بهداشتی ـ درمانی قم انتخاب شدند. گردآوری داده‌ها با استفاده از پرسشنامه یادآمد خوراک 24 ساعته انجام شد. میزان مصرف مواد غذایی بر حسب واحد برای گروه‌های غذایی شیر و لبنیات ـ نان و غلات ـ میوه‌ها و سبزیجات ـ گوشت و حبوبات و تخم مرغ و مغزها تعیین شد. کفایت دریافت گروه‌های غذایی با استفاده از شاخص 100 ´ (تعداد واحد مصرف شده ¸ تعداد واحد توصیه شده) محاسبه گردید. میزان مصرف گروه‌های غذایی با مقادیر توصیه شده در هرم غذایی مقایسه شد.در بیشتر مادران شیرده مصرف همه گروه‌های غذایی به جز گروه میوه و سبزیجات کمتر از میزان سفارش شده بود. بین شغل و دریافت نان و غلات (0.05>P)، شیر و لبنیات (0.05>P) و قند و چربی اضافی (0.05>P)رابطه معنی‌دار وجود داشت. ارتباط بین سطح تحصیلات مادران با مصرف  گوشت و حبوبات (0.05>P)، شیر و لبنیات (0.05>P) و قند و چربی (0.05>P) نیز معنی‌دار بود. بر اساس یافته‌ها آموزش مادران شیرده به ویژه در گروه خانه دار و بی سواد و دارای کودک زیر 3 سال توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شیردهی، تغذیه، گروه غذایی

عنوان انگلیسی Dietary intake of lactating women based on food groups and related factors
چکیده انگلیسی مقاله Objective: To assess the intake of food groups and the related factors in lactating women.Methods: Methods: In this descriptive study, 1112 lactating women were selected from health centers in Qom. Data were gathered using the 24 hour dietary recall questionnaire. Efficiency of food groups was calculated by the formula: [(reported dietary intake ÷ predicted dietary requirement) ×100]. Food consumpsion was compared with food guide pyramid Results: The dietary intakes of lactating women in food groups except fruit and vegetables were less than the recommended levels. There was significant relationship between occupation and consumpsion of bread and cereal (P< 0.05) and milk and dairy products (P< 0.05). There was also a significant relationship between consumpsion of meat and nuts (P< 0.05) and milk and dairy products (P< 0.05) and level of education.Conclusion: Based on finding educational planning is recommended to housewives, illiterate mothers and women with children younger than 3 years old.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lactation, Nutrition, Food groups

نویسندگان مقاله زهرا عابدینی | Zahra Abedini


هدی احمری طهران | Hoda Ahmadi Tehran


سعیده حیدری | Saeideh Heidari



نشانی اینترنتی http://acadserv.com/demojrn/browse.php?a_code=A-10-10-403&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات