این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
پایش
، جلد ۱۱، شماره ۵، صفحات ۷۲۵-۷۳۵
عنوان فارسی
موانع تغذیه سالم از منظر مردان تهرانی: یک مطالعه کیفی
چکیده فارسی مقاله
عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در ایران شیوع قابل توجه داشته و روند آن رو به افزایش است. تغذیه ناسالم از جمله عوامل مؤثر بر افزایش ابتلا به بیماری های غیرواگیر است. با توجه به ضرورت شناخت دیدگاه افراد جامعه در خصوص موانع تغذیه سالم و همچنین محدودیت مطالعات مشابه در ایران، مطالعه حاضر با هدف تبیین ادراک و تجربیات مردان مشارکت کننده در طرح ملی قند و لیپید تهران در خصوص تغذیه سالم و عوامل مؤثر بر آن طراحی و اجرا شد. این مطالعه ی کیفی با رویکرد نظریه ی مبتنی بر زمینه انجام شد. در مجموع، 8 بحث گروهی نیمه ساختار یافته در فاصله زمانی دی ماه 1387 تا اردیبهشت 1388 در واحد بررسی قند و چربیهای خون پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم برگزار گردید. مشارکت کنندگان، 96 مرد 25-65 ساله بودند که به صورت هدفمند و با حداکثر تنوع، از بین شرکت کنندگان مرحله چهارم طرح ملی قند و لیپید تهران انتخاب و وارد مطالعه شدند. تمامی مصاحبهها و بحثهای گروهی ضبط شده و بلافاصله پس از اتمام آنها پیاده گردیدند. فرآیند تحلیل دادهها به طور همزمان و با استفاده از روش اشتراوس و کوربین صورت پذیرفت. بر اساس تجزیه و تحلیل محتوایی دادهها، موانع تغذیه سالم در قالب پنج طبقه «آموزش و فرهنگ سازی نامناسب»، «الگوهای رفتاری»، «فقدان دسترسی»، «نقش زنان» و «نوع ذائقه و علاقه شخصی» تبیین شدند. نتایج پژوهش حاضر، نشان دهنده موانع تغذیه سالم، از دیدگاه بخشی از مردان شرکت کننده در مطالعه قند و لیپید تهران است. یافتههای این مطالعه میتواند منبعی ارزشمند در زمینه طراحی مداخلات مؤثر جهت اصلاح شیوه زندگی خانوادههای تهرانی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه سالم، موانع، مطالعه کیفی، مردان، بیماریهای غیرواگیر
عنوان انگلیسی
Healthy nutrition barriers: perception of adults male
چکیده انگلیسی مقاله
Objective (s): Existing data show a considerable prevalence of non communicable diseases risk factors and their rising trend in our country. Unhealthy nutrition is an important underlying factor for mentioned diseases. Considering the necessity of understanding the underlying factors of a healthy nutrition from the perspective of society members and lack of related studies from Iran, the current study investigates perceptions and experiences of Tehranian men who are participating in Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS). Methods: This is a qualitative study, conducted according to the grounded theory approach. In total 8 semi-structured focus group discussions were conducted in TLGS unit, during 2008 to 2009. Participants were 96 men, aged 25-65 years, who were selected and recruited in the current study from the fourth phase of TLGS. All interviews and focus group discussions were audio recorded and transcribed verbatim. Data collection and analysis were done simultaneously according to the Strauss and Corbin analysis method. Results: Based on content analysis of data, barriers to a healthy nutrition are “inefficient education”, “behavioral models”,” lack of access”, “women’s role” and “personal taste and interest” .Conclusion: Study results demonstrated the main barriers for a healthy nutrition as perceived by men, barriers that any effective interventions require to address for tackling non-communicable diseases in Tehranian families.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فهیمه رمضانی تهرانی | Fahimeh Ramezani Tehrani
مریم فرهمند | Maryam Farahmand
پریسا امیری | Parisa Amiri
آرش قنبریان | Arash Ghanbarian
فریدون عزیزی | Fereidoun Azizi
نشانی اینترنتی
http://acadserv.com/demojrn/browse.php?a_code=A-10-10-412&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات