این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پایش، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۲۷۱-۲۷۸

عنوان فارسی ارزیابی نان مصرفی در بیمارستان‌ها و مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده فارسی مقاله مطالعات نشان می‌دهند که استفاده از جوش شیرین در نان ممکن است سبب بروز مواردی از جمله اختلال در جذب آهن و بروز کم خونی و پوکی استخوان و بیماری‌های قلب و عروق و اختلال در فعالیت آنزیم‌های گوارشی و هضم و جذب ‌شود. با توجه به اهمیت نان در غذای ایرانیان و تأمین80-50 درصد از انرژی و پروتئین دریافتی روزانه سبد خانوار از آن، هدف از این مطالعه ارزیابی نان مصرفی بیمارستان‌ها و شبکه‌های بهداشتی ـ درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران (جنوب تهران، شهرستان ری و اسلامشهر) بود.در این مطالعه توصیفی، نان مورد مصرف بیمارستان‌ها و جمعیت تحت پوشش شبکه‌های بهداشتی ـ درمانی به طور تصادفی از نظر آزمایش‌های رنگ سنجی، قلیائی بودن و مقدار نمک موجود در آن مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری نان از کلیه نانوائی‌های تولید کننده نان لواش و بربری موجود در مناطق مذکور و یا بیمارستان حداقل یک نوبت در مدت انجام پژوهش انجام شده و در هر نوبت سه نمونه نان (در مجموع 615 عدد) در بسته‌های پلمپ شده جمع آوری می‌شد. این مطالعه نشان داد که از نظر میانگین تست رنگ سنجی مثبت و قلیائی بودن PH>6 در نمونه‌های نان‌های بربری مصرفی مناطق سه گانه مذکور به ترتیب 46، 41 درصد و از نظر نمک (2%< نمک) 8 درصد غیرقابل مصرف بوده‌اند و در مجموع، 45 درصد از نان‌های بربری و 80 درصد از رومال نان بربری مصرفی در مناطق فوق غیرقابل مصرف بودند. همچنین نتایج به دست آمده در مورد نان لواش مصرفی مناطق فوق در زمینه آزمون رنگ سنجی، 55 درصد از نمونه‌ها مثبت و 55 درصد از نظر قلیائی بودن و 32 درصد نیز از نظر نمک غیرقابل مصرف بوده‌اند و درمجموع 65 درصد از نان‌های لواش غیرقابل مصرف شناخته شدند.در مطالعه فوق به ترتیب 59 و 64 درصد از نان‌های مصرفی در مناطق سه گانه و بیمارستان‌ها از نظر قلیائی بودن، غیرقابل مصرف و حاوی جوش شیرین (بیکربنات سدیم) و نمک بالا بوده‌اند که مصرف آنها برای کلیه افراد به خصوص برای بیمارانی که میزان سدیم دریافتی آنها باید محدود باشد، مضر است و باید اقدامات اساسی و فراگیر در جهت کنترل میزان قلیائی بودن نان‌ها انجام گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نان، بیکربنات سدیم، نمک، بیمارستان‌ها، مناطق تحت پوشش

عنوان انگلیسی Evaluation of consumed bread in hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences
چکیده انگلیسی مقاله Objective: To evaluate bread consumption in the hospitals and health centers (South, Shahr-e-rey, Eslamshahr) that are under covering of Tehran University of medical control.Methods: In a descriptive study, Usability of breads in hospitals and health networks covered by Tehran University of medical sciences, randomly were investigated. Our tests were Colorimetric, alkalinity and the amount of salt. All samples were selected from bread bakeries producing breads Barbari and Lavash or hospitals in the areas at least once a term study, and at every turn three specimens of bread (overall 615 No) in the sealed packages were collected.Results: This study showed that 46% and 41% of Barbari bread samples respectively (south of Tehran, Shahr- e - rey and Islamshahr) had mean test colorimetric positive and high alkalinity (PH>6) , 8% High salt(salt>2%) and overall 45% of Barbari bread samples and 80% of their rumal was unusable. And respectively 55% and 55% of Lavash bread samples had mean test colorimetric positive and high alkalinity and 32% had High salt and overall 65% of Lavash bread samples in that three mentioned areas were unusable and finally the result shows that 64% of Tehran university hospitals Lavash bread samples also were unusable.Conclusion: In this study, respectively 59 and 64 percent of bread consumed in the three regions and hospitals for their high alkalinity were unusable and contained high salt and soda so their consumption is Harmful for everybody specially for patients that must limit their Na intake, so preventing from taking soda has special importance and Pervasive action for controlling of bread alkalinity must be done.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bread, Sodium Bicarbonate, Salt, Hospitals, Health Centers

نویسندگان مقاله ناهید آریائیان | Naheed Aryaeian


محمدمهدی سلطان دلال | Mohammad Mahdi Soltan Dallal


عقیل دست باز مجرد | Aghil Dastbase Mojarrad


تاج‌الملوک کفاشی | Tajolmolook Kaffashi


الهام پیرهادی | Elham Pirhadi


حجت زراعتی | Hojjat Zeraati


مهشید آراسته | Mahshid Arasteh


مریم صلصالی | Maryam Salsali


سعید واحدی | Saeed Vahedi


ابوالفضل نجاریان | Abolfazl Najarian



نشانی اینترنتی http://acadserv.com/demojrn/browse.php?a_code=A-10-10-456&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات