این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پایش، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی چه کسانی بیشتر به تغذیه خود توجه می‌کنند: مطالعه سلامت از دیدگاه مردم ایران
چکیده فارسی مقاله وضعیت تغذیه همانند سایر مؤلفه‌های شیوه زندگی می‌تواند بر روی مرگ و میر تأثیر بگذارد. به طوری که تغذیه با پنج علت از ده عامل اصلی مرگ در ارتباط است. شیوه زندگی در کشور ایران با توجه به رشد جمعیت، تغییرات میزان شهرنشینی، تغییرات اجتماعی ـ اقتصادی و همچنین دسترسی گسترده به اطلاعات در حال دگرگونی است و این تغییرات می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت افراد جامعه داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان توجه مردم کشور ایران به تغذیه خود و ارتباط آن با سایر مؤلفه‌های شیوه زندگی انجام شده است. این مطالعه از نوع «مقطعی» بوده و جمعیت هدف عبارت از کل جمعیت 18 تا 65 سال کشور ایران بودند. جمعیت تحت مطالعه به صورت نمونه‌گیری چند مرحله‌ای وارد مطالعه شدند. حجم نمونه در کل کشور 24000 نفر برآورد شد که برای جلوگیری از ریزش نمونه‌ها 27883 نفر مورد پرسشگری قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که 2.8 درصد از جمعیت کشور اصلاً به تغذیه خود توجه ندارند. 9.3 درصد به میزان کم و بسیار کم، 34.9 درصد به میزان متوسط، 39.3 درصد به میزان زیاد و 13.4 درصد به میزان خیلی زیاد به تغذیه خود توجه می‌کنند. 0.3 درصد نیز پاسخی به سؤال ندادند. نتایج این مطالعه، گروه‌های پرخطر را به تفکیک گروه‌های جمعیتی مختلف مشخص نمود. از نظر توجه به تغذیه خود، جمعیت‌های مطلقه دارای کمترین امتیاز و گروه مجرد دارای بیشترین امتیاز هستند. دانش‌آموزان و دانشجویان دارای بیشترین امتیاز و افراد بیکار دارای کمترین امتیاز هستند. این امتیاز با سن نسبت معکوس و با درآمد ارتباط مستقیم دارد. نتایج مطالعه حاضر همچنین نشان داد که هر چه میزان توجه به تغذیه افزایش می‌یابد،‌ افراد از دخانیات کمتری استفاده کرده و میزان ورزش کردن و همچنین نشاط آن‌ها بالاتر می‌باشد. در ضمن افرادی که امتیاز مولفه‌های شیوه زندگی در آنها بالاتر است، بیشتر به سلامتی خود اهمیت می‌دهند و خود را بیشتر سالم می‌دانند. به طور کلی می‌توان نتیجه‌گیری کرد که مؤلفه‌های شیوه زندگی با یکدیگر دارای ارتباط هماهنگ هستند و وضعیت مجموعه مؤلفه‌ها نیز با بینش مردم جامعه نسبت به سلامتی خود ارتباطی هم جهت دارد. این یافته‌ها برای طراحی مداخلات مناسب برای ارتقای شیوه زندگی و سلامتی افراد جامعه کمک کننده است، زیرا نشان می‌دهد که هر تغییری در مولفه‌های شناختی و رفتاری انسان می‌تواند به تغییراتی در سایر مؤلفه‌ها نیز منجر شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تغذیه، شیوه زندگی، ایران

عنوان انگلیسی Lifestyle and nutrition behaviors among Iranian population
چکیده انگلیسی مقاله Objective(s): There is a strong belief that poor nutrition is a major risk factor for developing  ill  health including chronic diseases. As part of a study on health perception among Iranian people, the relationship of nutrition with other lifestyle factors was assessed.Methods: This was a population-based study. A random sample of individuals aged between 18 and 65 years  were entered into the study. Respondents were asked to indicate how much they look after of own nutrition status. They rated their behavior on a 5-point scale. In addition to socio-demographic, the record of lifestyle data included smoking, and physical activity. Descriptive statistic and correlation were used to analyze the data.Results: In all 27,883 individuals taken part in this study. The mean age of respondents was 32.7 (SD = 11.8) years old. 39.3% and 13.4% respondents indicated that they were very or very much concerned about their nutrition issues respectively. Further analysis showed that there were a positive correlation between nutrition behaviors and other lifestyle habits. Non-smokers, those with higher level of physical activities and those who were more health-oriented were more likely to take care of themselves regarding nutrition issues.Conclusion: The findings suggest that health-related behaviors are very connected to each other. Indeed cognitive interventions might be necessary to improve the health-related behaviors among Iranian nation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nutrition, Lifestyle, Iran

نویسندگان مقاله ژیلا صدیقی | Jila sadighi


کتایون جهانگیری | Katayoun Jahangiri


سیدعلی آذین | Ali Azin


سپیده امیدواری | Sepideh Omidvari


افسون آیین پرست | Afsoon Aeenparast


مهدی عبادی | Mahdi Ebadi


فرانک فرزدی | Faranak Farzadi


فرزانه مفتون | Farzaneh Maftoon


علی منتظری | Ali Montazeri


مریم سادات وحدانی نیا | Maryam Vahdaninia



نشانی اینترنتی http://acadserv.com/demojrn/browse.php?a_code=A-10-10-496&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات