این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
پایش
، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
کیفیت میکروبی آب مصرفی کارخانه های تولید کننده مواد غذایی تهران
چکیده فارسی مقاله
نقش آب در گردش کارخانجات صنایع غذایی بسیار مهم و حیاتی است، بطوریکه نبود و یا کمبود آب مناسب باعث اختلال در کار تولید و یا تولید محصولات نامرغوب و غیر بهداشتی می شود. غالبا آب در صنایع غذایی بصورت های مختلف مانند شستشوی مواد خام، شستشوی وسایل و تجهیزات، انتقال حرارت، ایجاد بخار برای مصارف پخت و اتوکلاو کردن و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. بعلاوه آب یکی از اجزا تشکیل دهنده مواد خوراکی و آشامیدنی است و در مجموع، پایش کیفی آب مورد استفاده در کارخانجات مواد غذایی بمنظور اطمینان از مناسب و بهداشتی بودن آن ضروری است. گرچه هدف اصلی این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی آب مورد مصرفی کارخانه های تولید کننده مواد غذایی در تهران بود، اما بعضی از پارامترهای شیمیایی-فیزیکی مانند سختی آب، pH، طعم و بو و نیز تعیین کلر باقیمانده بعنوان یک شاخص مهم بمنظور گندزدایی موثر آب نیز بررسی شد. برای انجام تحقیق، 50 کارخانه از مجموع بیش از 700 کارخانه مواد غذایی تهران برحسب وفور و عرضه مواد غذایی بطور تصادفی انتخاب گردید. اطلاعات کلی در رابطه با سیستم تامین آب مصرفی کارخانه، مانند منبع یا منابع تامین آب، حجم آب مصرفی، مخزن و یا مخازن ذخیره، روش گندزدایی و ... در فرمی که برای این منظور تهیه شده بود، جمع آوری گردید. سپس برای تعیین کیفیت میکروبی و شیمیایی آب، در چندین نوبت از نقاط مختلف شبکه نمونه برداری و در زمان و شرایط مناسب به آزمایشگاه منتقل و آزمایش های مربوط بر روی نمونه ها انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد 94% کارخانجات، سیستم تامین آب خصوصی دارند و 92% از آب زیرزمینی با حفر چاه عمیق یا نیمه عمیق استفاده می نمایند. بررسی نشان داد فقط 36% از کارخانه ها قبل از مصرف آب را گندزدایی می کنند که در 90% موارد از کلر و ترکیبات آن استفاده می شود. در کارخانجاتی هم که گندزدایی آب انجام می شود سیستم گندزدایی و میزان کلر باقیمانده آب مناسب نیست. 47.7% نمونه آب کارخانجات به کلیفرم ها با میانگین 23.5/100ml و 10.4% به کلیفرم های مقاوم به حرارت با میانگین 8.6/100ml آلوده می باشند. از نظر سختی آب مصرفی، آزمایش ها نشان داد در اغلب کارخانجات به دلیل استفاده از آب های زیرزمینی، میزان سختی آب بالا می باشد. در این گونه کارخانجات عوارض ناشی از سختی آب در تاسیسات و حتی در فرایند تولید مواد غذایی محسوس است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب مصرفی، کیفیت میکروبی، گندزدائی، کارخانجات مواد غذایی
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابوالقاسم نیک فرجام |
احمدرضا یزدانبخش |
کاظم غفاری نیک |
مهدی بهبهانی |
نشانی اینترنتی
http://acadserv.com/demojrn/browse.php?a_code=A-10-10-776&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات