این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پایش، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی حساسیت و ویژگی درجه حرارت زیر بغلی در تشخیص تب
چکیده فارسی مقاله سنجش حرارت بدن جزو ابزارهای با استفاده وسیع در طب بالینی است. تردیدهای به وجود آمده جدید در خصوص صحت سنجش درجه حرارت زیر بغلی، به عنوان یک روش ساده و در دسترس، پرسش هایی را در خصوص همخوانی این اندازه با سایر سنجش ها، نظیر درجه حرارت مقعدی و دهانی مطرح ساخته است. لذا برآن شدیم که به مطالعه ای در خصوص حساسیت و ویژگی این آزمون دست بزنیم. در این مطالعه مجموعا 400 نفر مراجعه کننده سالم و یا تب دار بالای 5 سال به درمانگاه ها و بخش های بیمارستان شریعتی تهران، مورد نمونه گیری به روش غیر احتمالی و سنجش درجه حرارت به هر دو روش زیر بغلی و دهانی قرار گرفتند. از 400 فرد مورد بررسی قرار گرفته، 267 نفر (66.7%) مرد و 137 نفر (33.3%) زن بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 46.39 سال (17.4±)، میانگین درجه حرارت دهانی 37.5 (0.51±) و میانگین درجه حرارت زیر بغلی 36.6 (0.56±) درجه سانتی گراد بود. در صورت عدم افزودن 0.5 درجه سانتی گراد به درجه حرارت زیر بغلی در نقطه تشخیصی 36.85 و در صورت افزودن 0.5 درجه سانتی گراد در نقطه تشخیصی 37.35 حساسیت 100% و ویژگی 98% به دست آمد. نتیجه آن که استفاده از درجه حرارت زیر بغلی در صورت رعایت استاندارد در اندازه گیری و انتخاب درجه حرارت صحیح برای تشخیص، کماکان از کارآیی مناسبی برخوردار است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله درجه حرارت، زیر بغلی، دهانی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجتبی صداقت |


روزبه کاظمی |


ابراهیم گل محمدی |



نشانی اینترنتی http://acadserv.com/demojrn/browse.php?a_code=A-10-10-808&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات