این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
پایش
، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی عوامل موثر بر ابتلا به بروسلوز در استان چهارمحال بختیاری
چکیده فارسی مقاله
اگرچه تماس با دام و فرآورده های آلوده به باکتری بروسلا بعنوان مهمترین عوامل خطر ابتلا به بروسلوز شناخته شده اند، ولی شرایط اقلیمی و نوع دامداری، فرهنگ دامپروری و رفتار غذائی مردم هر منطقه در شیوه استفاده از فراورده های دامی و همچنین گونه و بایوتیپ های شایع عامل پاتوژن در هر ناحیه جغرافیائی، عواملی هستند که الگوی بروز بیماری را در جوامع مختلف، متفاوت نشان می دهد. مطالعه حاضر که بمنظور تعیین عوامل خطر ابتلا به این بیماری و گونه و بایوتیپ باکتری بروسلا در استان چهار محال و بختیاری انجام شده است، به روش مورد-شاهد (Case-control) روی تعداد 100 بیمار و 101 نفر شاهد از افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی استان در سال 1378 انجام شده است. از تمام بیماران، کشت خون در محیط دی فازیک کاستانیدا بعمل آمده و افراد گروه شاهد نیز به روش Frequency matching از لحاظ متغیرهای جنس و سن، با بیماران جور شدند. از کشت خون 34 نفر از بیماران، باکتری بروسلا ملی تنسیس بایوتیپ یک جدا گردید و پس از برآورد خطر نسبی (Odds ratio) متغیرهای مستقل تحت مطالعه و استفاده از مدل رگرسیون لجستیک مشخص گردید که سابقه (Odds ratio=3.32, 95% CI=1.03-5.23) تماس با جنین سقط شده دام (Odds ratio=3.82, 95% CI=1.79-8.12) و مصرف حداقل یکی از فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه (Odds ratio=2.96, 95% CI=1.36-6.58) ارتباط معنی داری با ابتلا به بیماری دارند. تماس شغلی در این مطالعه ارتباط معنی داری را نشان نداد ولی در مقایسه افراد کشت مثبت با گروه شاهد بعنوان یک عامل موثر مطرح می شود (Odds ratio=2.65, 95% CI=1.15-6.1). از طرف دیگر پیدا کردن نقش کره در ابتلا به بروسلوز در این استان، بدلیل افزودن خامه محلی به دوغ، از جمله یافته های قابل توجه این مطالعه می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بروسلوز، مورد-شاهد، عوامل خطر، تایپینگ، رگرسیون لجستیک
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علیرضا باهنر |
کوروش هلاکوئی نائینی |
ابوالحسن ندیم |
محمدرضا زاهدی |
اسماعیل ذوقی |
کاظم محمد |
نشانی اینترنتی
http://acadserv.com/demojrn/browse.php?a_code=A-10-10-863&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات