این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۲۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی استفاده از سطوح مختلف سبوس برنج همراه با فرآیند اتوکلاو بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله در این آزمایش اثرات سطوح مختلف سبوس­ برنج (0، 6، 12، 18 درصد) به­صورت خام و اتوکلاو­شده بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، وزن ارگان­های داخلی و قابلیت­هضم مواد مغذی مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 420 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 7 تیمار اختصاص داده شده­اند و هر تیمار شامل 3 تکرار و در هر تکرار 20 قطعه جوجه گوشتی قرار داده شد. تیمارها شامل:1- جیره حاوی 6 درصد سبوس خام، 2- 6 درصد سبوس اتوکلاو شده، 3- 12 درصد سبوس خام، 4- 12 درصد سبوس اتوکلاو شده، 5- 18 درصد سبوس خام، 6- 18 درصد سبوس اتوکلاو شده، 7- جیره شاهد بر پایه ذرت و سویا بود. و همچنین تیمارها مورد آزمون مقایسه­ای مستقل قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد. با افزایش درصد سبوس برنج علیرغم افزایش خوراک مصرفی، از میزان افزایش وزن کاسته می­شود و به دنبال آن ضریب تبدیل اضافه می­شود (05/0P<). اتوکلاو کردن تأثیر معنی­داری بر  عملکرد نداشت. وزن چربی بطنی تحت تاثیر افزایش سطح سبوس یرنج اتوکلاو شده قرار گرفت (05/0P<) و برخلاف درصد وزنی کبد، سنگدان و پانکراس، با افزایش سطح سبوس برنج کاهش معنی­داری را نشان دادند (05/0P<). وزن نسبی ایلئوم و سکوم تحت تاثیر افزایش سطح سبوس برنج قرار گرفتند (05/0P<). استفاده از سبوس برنج به­طور معنی­داری قابلیت هضم ماده خشک، چربی، پروتئین و ماده آلی را کاهش داد و سبوس برنج اتوکلاو شده به­طور معنی­داری قابلیت هضم را برای چربی و ماده آلی نسبت به سبوس برنج خام بهبود بخشید (05/0P<). بر اساس نتایج این پژوهش استفاده از سطح 6 درصد سبوس برنج اتوکلاو شده در جیره جوجه های گوشتی توصیه می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سبوس برنج، اتوکلاو، قابلیت هضم، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی Effect of using different levels of rice bran on broiler performance and nutrients digestibility
چکیده انگلیسی مقاله         In this study the effects of different levels of raw and autoclaved rice bran (0, 6, 12 or 18%) on the growth performance, carcass parameters, internal organs and the nutrients digestibility were assessed. This experiment was designed on 420 fourteen-day-old male broilers (Ross 308). Birds were randomly divided into 7 treatment groups and 3 replications, each with 20 birds. Treatments were: 1= diet with 6% row rice bran, 2= diet with 6% autoclaved rice bran, 3= diet with 12% row rice bran, 4=diet with 12% autoclaved  rice bran, 5=diet with 18% row rice bran, 6=diet with 18% autoclaved  rice bran and 7=control corn-soybean diet. The experiment was conducted using completely randomized design.the result showed that increasing the level of rice bran in ration led to a significant increase of feed conversion ratio and feed intake during growing and finisher periods (p< 0.05). There was no significant effect of autoclave process on the growth performance. Abdominal fat was affected by the increase in the rice bran level and unlike liver, gizzard and pancreas, showed a significant decrease with the increase of rice bran level (P< 0.05). Increasing rice bran level in diet resulted in more weight changes of ileum and cecum than which of intestine (P< 0.05). Rice bran utilization significantly decreased the digestibility of dry matter, fat, protein and organic matter and in the opposite direction autoclave process increased digestibility of the fat and organic matter (P< 0.05). Based on the results of this study, the use of 6% autoclaved rice bran in broiler chickens is recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله باهر خضری | Baher Khazari
Tarbiat Modares
دانشگاه تربیت مدرس

فرید شریعتمداری |
Tarbiat Modares
دانشگاه تربیت مدرس

محمد امیر کریمی ترشیزی |
Tarbiat Modares
دانشگاه تربیت مدرس


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-78-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات