این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۲۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر ژله رویال، ویتامین C و ویتامین E بر بیان ژن های کد کننده ی آنزیم های آنتی اکسیدان در بلوغ برون تنی اووسایت بز
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش مقایسه ی بین توان آنتی اکسیدانی ژله رویال، ویتامین E و ویتامین C به صورت افزودنی، بر نرخ تکامل و بیان ژن های کد کننده ی آنزیم های آنتی اکسیدان در بلوغ برون تنی اووسایت بز بود. برای تهیه ی اووسایت های بز، تخمدان ها بلافاصله بعد از کشتار، از لاشه ی دام جدا و درون فلاسک حاوی سرم فیزیولوژیک به آزمایشگاه منتقل شدند. کمپلکس اووسایت کومولوس از فولیکول های آنترال کوچک (6-2 میلی متر) تخمدان جدا شدند و در محیط بلوغ اووسایت که حاوی غلظت های مشخصی از ژله رویال، ویتامینE، ویتامین C و ویتامین E + ویتامین C بود، کشت داده شدند. پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفی، با شش تیمار آزمایشی شامل تیمارهای شاهد، 10 میلی گرم بر میلی لیتر ژله رویال، 200 میکرو مول ویتامین E، 100 میکرومول ویتامین C ،200 میکرومول ویتامین E به همراه 100 میکرومول ویتامین C و دی ام اس او (DMSO)[1] در ده تکرار انجام شد. یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که افزودن ویتامین E و C و ترکیب آنها نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری نرخ بلوغ برون تنی را افزایش داد ولی افزودن ژله رویال به محیط کشت بلوغ اووسایت های بز، تفاوت معنی داری را نسبت به تیمار شاهد در افزایش نرخ بلوغ نشان نداد. همچنین با اضافه کردن دو ویتامین به صورت ترکیب ، بیان نسبی ژن گلوتاتیون پراکسیداز به طور معنی داری افزایش یافت و ژن های سوپر اکسید دسموتاز و کاتالازتحت تاثیر تیمار های مختلف اختلاف معنی داری نشان ندادند. می توان نتیجه گیری کرد که افزودن ویتامین های E به همراه ویتامین C توانست که نرخ بلوغ و توان آنتی اکسیدانی اووسایت را نسبت تیمار ژله رویال بیشتر افزایش داد. [1] . Dimethyl sulfoxide
کلیدواژههای فارسی مقاله
ژله رویال، ویتامین E، ویتامین C، بلوغ برون نتی، اووسایت بز
عنوان انگلیسی
Effect of royal jelly, vitamin C and vitamin E on genes expression of antioxidant enzymes in in vitro maturation of goat oocytes
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study was to compare the antioxidant ability of royal jelly, vitamin E and vitamin C as additives to the maturation media on in vitro maturation of goat oocyte. To prepare goat oocytes, ovaries collected from local slaughterhouse were transported to the laboratory into the flask containing warm saline (30-34oC( in less than an hour. Cumulus oocyte complexs were removed from small antral follicles (2-6 mm) with slicing method, and were transferred to IVM medium. Cumulus oocyte complexs were put in maturation medium for 24 hours, and were reached to metaphase meiosis II (nuclear maturation). This study was performed in a completely randomized design, with six treatments included control, 10 mg/mL royal jelly, 200 µM of vitamin E, 100 µM of vitamin C, 200 µM of vitamin E + 100 µM of vitamin C and DMSO (as a solvent of vit E) in ten replicates. The results of this study showed that addition of royal jelly, vitamin E and vitamin C to the maturation medium, increased in vitro maturation rate of goat oocyte in comparison of control group. Supplementation of vitamin E, vitamin C and their combination significantly increased the oocyte meiotic maturation rate (87.26% ± 4.45) compared with the royal jelly (76.26% ± 2.55) and the control group (71.1% ± 1.26). Also, the addition of vitamin E + vitamin C combination was significantly increased relative gene expression of glutathione peroxidase but the superoxide dismutase and catalase were not affected by the treatment groups. In conclusion, the combination of vitamin C and vitamin E improved maturation rate and redox status of oocyte during in vitro maturation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمید دلدار |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سعید حیدری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زریبخت انصاری پیرسرایی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-51-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات