این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۲۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر مکملهای پروبیوتیکی و پریبیوتیکی بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، عملکرد و سلامتی بره های در حال رشد
چکیده فارسی مقاله
هدف از این آزمایش تعیین اثرات فرآوردهای میکروبی متفاوت بر عملکرد و سلامتی گوسفندان نژاد بلوچی بود. در این تحقیق 40 رأس بره نر بلوچی با میانگین سنی یک سال و وزن اولیه 5/1 ± 30 کیلوگرم به مدت 90 روز در قالب طرح کاملا" تصادفی قرار گرفته شدند. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل: 1- گروه شاهد (جیره پایه)، 2- گروه پروبیوتیک ( جیره پایه + 5/0 گرم پروبیوتیک به ازای هر راس در روز)، 3- گروه پری بیوتیک ( جیره پایه + 2 گرم پریبیوتیک به ازای هر راس در روز)، 4- گروه سین بیوتیک ( جیره پایه + 5/0 گرم پروبیوتیک + 2گرم پریبیوتیک به ازای هر راس در روز) بود. مقدار خوراک مصرفی هر گوسفند در کل دوره ثبت شد. وزنکشی دامها در ابتدا و انتهای دوره صورت گرفت. نمرهدهی مدفوع بصورت هفتگی انجام شد. اندازهگیریpH مایع شکمبه بلافاصله پس از گرفتن نمونه و صاف کردن آن، تعیین گردید. تیمار اثر معنیداری روی وزن نهایی، افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و بازده غذایی نداشت. همچنین تفاوت معنیداری بین تیمارها در شاخصهای سلامتی، قوام مدفوع و قابلیت هضم مواد مغذی نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که با مصرف پروبیوتیک مقدارpH مایع شکمبه گوسفندهای آزمایشی افزایش پیدا کرد و با گروه شاهد که فقط جیره پایه را مصرف کردهبودند اختلاف معنیداری داشت (05/0P<). نتایج مربوط به اسیدهای چرب فرار نشان داد که اختلاف معنیداری در سطح 5 درصد بین جیرههای متفاوت وجود داشت و دامهایی که جیره پروبیوتیک مصرف کرده بودند، اسیدهای چرب فرار بیشتری تولید کردند (05/0P<). گروه شاهد دارای بیشترین نیتروژن آمونیاکی شکمبه بود و با سایر گروهها اختلافمعنیداری داشت(05/0P<). به طور کلی در این آزمایش مصرف مکمل نتوانست اثر معنی داری بر عملکرد و شاخص های سلامتی بره های در حال رشد داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبیوتیک ، پریبیوتیک، سینبیوتیک،عملکرد، بره بلوچی
عنوان انگلیسی
The Effect of Probiotic and Prebiotic Supplements on the apparent digestibility of Nutrients, Performance and Health of Lambs Growing
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this experiment was to determine the effects of different microbial products on the performance and health of Baluchi lambs. 40 Baluchi lamb with mean age of one year and initial body weight of 30 kg ± 1.5 kg for 90 days were used in a completely randomized design with four treatments and ten replicates. Experimental diets were 1) basal diet (control group), 2) basal diet +0.5 gr probiotic, 3) basal diet+2 gr of prebiotic 4) basal diet+0.5 gr probiotic +2 gr of prebiotic per head (sheep) per day. Body weight (BW) and body growth measures were recorded First and period End. Feces were scored weekly. The pH ruminal fluid was determined immediately after sampling and straightening it. The results of this experiment showed that mean BW was higher in probiotic than other groups (52.85). There was no difference between the treatments for the final weight, daily gain, feed intake and feed conversion rate. Also, there were no significant differences between treatments in Health Indicators, Fecal Consistency and Digestibility. The results of this study indicated that with use probiotic, pH ruminal fluid was increased and there was a significant difference between the control group (P < 0.05). Overall Results of this experiment indicated that supplementation probiotics did not have a significant effect on the performance and health indicators of lambs in growing.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Probiotic, Prebiotic, Synbiotic, Performance, Baluchi lamb
نویسندگان مقاله
مسعود دیدارخواه | masood didarkhah
University of Birjand
دانشگاه بیرجند
عیسی دیرنده | Essa Dirandeh
Department of Animal Science, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Mazandaran, Iran
دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-898-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات