این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۲۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر عملآوری کود مرغی با سطوح مختلف تانن استخراج شده از پوست انار بر قابلیت هضم شکمبهای و رودهای آن
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر عملآوری کود مرغی با تانن استخراج شده از پوست انار بر قابلیت هضم شکمبهای و رودهای آن، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل افزودن سطوح صفر (تیمار شاهد)، 5، 10، 15، 20، 25، 30 و 35 درصد عصاره تاننی به کود مرغی بود. نتایج مربوط به درصد و روند هضم ماده خشک و پروتئین خام و نیز فراسنجههای تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام نشان داد که با افزایش سطح عصاره تاننی در کود مرغی بخش سریع تجزیه کاهش و بخش کند تجزیه افزایش یافت (05/0P<). ثابت نرخ تجزیه و پتانسیل تجزیهپذیری تحت تأثیر سطوح مختلف فرآوری قرار نگرفت. تجزیهپذیری موثر در تیمار حاوی 5 درصد عصاره تاننی در کود مرغی بالاترین مقدار و تیمار حاوی 15 درصد کمترین مقدار بود (05/0P<). بیشترین درصد پروتئین قابل تجزیه در شکمبه در تیمار شاهد و کمترین مقدار در جیره حاوی 35 درصد عصاره تاننی مشاهده گردید (05/0>P). بیشترین درصد هضم رودهای پروتئین و قابلیت هضم ظاهری رودهای پروتئین در جیره حاوی 25 درصد عصاره تاننی و کمترین مقدار مربوط به جیره حاوی 35 درصد عصاره تاننی بود (05/0>P). بیشترین مقدار پروتئین عبوری و درصد هضم کل دتگاه گوارش در جیره حاوی 25 درصد عصاره تاننی و کمترین مقدار مربوط به جیره شاهد بود (05/0>P). در کل، نتایج این پژوهش نشان داد که سطح بهینه تانن مورد استفاده برای عملآوری کود مرغی 25 درصد ماده خشک بود، زیرا تجزیهپذیری پروتئین خام در شکمبه را کاهش داده و سبب افزایش جریان پروتئین عبوری به روده گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of processing recycled poultry bedding with tannin extract of pomegranate peel on its intestinal- ruminal digestibility
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of processing recycled poultry bedding (RPB) with tannin extracted from pomegranate peel (PPE) on the its ruminal and intestinal digestibility, a experiment was conducted as completely randomized design in Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan. Experimental treatments were adding levels of 0 (control treatment), 5, 10, 15, 20, 25, 30 and 35% PPE to RPB. The results related to the percentage and trend of dry matter (DM) and crude protein (CP) digestion as well as degradability parameters of DM and CP showed that increasing level of PPE in RPB reduced rapidly degradable fraction (a) of DM and CP and increased their slowly degradable fraction (b) (P< 0.05). Constant of degradation rate and degradability potential were not affected by different levels of PPE. Highest and lowest effective degradability (ED) of DM and CP were observed in RPB containing 5 and 15% PPE, respectively (P< 0.05). Highest and lowest percentage of rumen degradable protein (RDP) was observed in control treatment and RPB containing 35% PPE respectively (P< 0.05). The highest and lowest percentage of intestinal protein digestion were observed in RPB containing 25 and 35% PPE respectively (P< 0.05). RBP containing 25% PPE increased rumen un-degradable protein (RUP) and total CP digestibility compared to control diet (P< 0.05). Totally, results of nylon bag and three-step digestibility studies showed that using 25% PPE was optimum level for processing RPB due to reduction of crude protein degradability and increasing the flow of protein to the intestine.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
افروز شریفی | Afrooz Sharifi
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
مرتضی چاجی | Morteza Chaji
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
سیدعلیرضا وکیلی | Alireza Vakili
Ferdowsi University of Mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-559-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات