این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۲۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر سطوح جیرهای پودر سیاهدانه بر عملکرد، غلظت کلسترول زرده و پایداری اکسیداتیو تخممرغ در مرغهای تخمگذار
چکیده فارسی مقاله
هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر پودر سیاهدانه به عنوان یک افزودنی گیاهی بر شاخصهای مرتبط با تولید، غلظت کلسترول زرده و پایداری اکسیداتیو تخممرغ در مرغهای تخمگذار بود. جهت انجام آزمایش تعداد 96 قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین (36W) با سن تقریبی 25 هفته انتخاب و به مدت 6 هفته جهت بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر سیاهدانه (صفر، 5، 10 و 15 گرم در کیلوگرم) مورد ارزیابی قرار گرفتند. این تحقیق با استفاده از 4 تیمار، 8 تکرار و 3 پرنده در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 15 گرم پودر سیاهدانه خوراک بیشتری در مقایسه با گروه شاهد مصرف کردند (05/0˂P). تاثیر پودر سیاهدانه بر تولید تودهای تخممرغ و ضریب تبدیل غذایی معنیدار نبود. کیفیت پوسته تحت تاثیر سطوح مختلف سیاهدانه قرار نگرفت. افزودن پودر سیاهدانه به مقدار 15 گرم در کیلوگرم جیره سبب افزایش وزن زرده تخممرغ شد (05/0˂P). افزودن سطوح مختلف پودر سیاهدانه به جیره تاثیر معنیداری بر غلظت کلسترول و مالون دیآلدئید زرده تخم نداشت. بر اساس یافتههای پژوهش حاضر میتوان بیان کرد که افزودن پودر سیاهدانه به جیره غذایی مرغهای تخمگذار سبب افزایش مصرف خوراک و بهبود وزن زرده تخم میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیاهدانه، کلسترول، مرغ تخمگذار، مالون دیآلدئید
عنوان انگلیسی
Effects of Dietary Levels of Black Cumin (Nigella Sativa L.) Powder on Performance, Yolk Cholesterol Content and Egg Oxidative Stability in Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to investigate the effects of different levels of black cumin powder on performance, yolk cholesterol content and egg oxidative stability in laying hens. A total of 96 Leghorn laying hens (Hy-Line W-36) of 25 weeks old were randomly distributed among eight cage replicates of three birds each. Experimental diets consisted of different levels (0, 5, 10 and 15 g/kg of diet) of dietary black cumin powder. The experimental period lasted for a total of 6 weeks. The results showed that the highest feed intake observed in hens were fed with rations included 15 g/kg of black cumin (P< 0.05). Supplementation of black cumin had no significant effects on egg mass and feed conversion ratio. The effect of black cumin on shell quality indices were not significant. The highest egg yolk weight obtained from hens were fed the black cumin supplemented diet (15 g/kg of diet) (P< 0.05). There were no significant difference in yolk cholesterol and malondialdehyde content between hens fed black cumin supplemented diets and hens fed the control diet. Therefore, it can be concluded that adding of black cumin (15 g/kg) to laying hens diet had positive effects on feed intake and egg yolk weight.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Egg, Black cumin, Cholesterol, Laying hen, Malondialdehyde
نویسندگان مقاله
صبا حاجی زاده | Saba Hajizadeh
Lorestan University
دانشگاه لرستان
بهمن پریزادیان کاوان | Bahman Parizadian Kavan
Lorestan University
دانشگاه لرستان
حشمت اله خسروی نیا | Heshmatollah Khosravinia
Lorestan University
دانشگاه لرستان
بابک ماسوری | Babak Masouri
Lorestan University
دانشگاه لرستان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-864-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات