این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۲۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر سطوح جیره‌ای پودر سیاه‌دانه بر عملکرد، غلظت کلسترول زرده و پایداری اکسیداتیو تخم‌مرغ در مرغ‌های تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر پودر سیاه‏دانه به عنوان یک افزودنی گیاهی بر شاخص‏های مرتبط با تولید، غلظت کلسترول زرده و پایداری اکسیداتیو تخم‎مرغ در مرغ‏های تخمگذار بود. جهت انجام آزمایش تعداد 96 قطعه مرغ تخمگذار سویه های‏لاین (36W) با سن تقریبی 25 هفته انتخاب و به مدت 6 هفته جهت بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر سیاه‏دانه (صفر، 5، 10 و 15 گرم در کیلوگرم) مورد ارزیابی قرار گرفتند. این تحقیق با استفاده از 4 تیمار، 8 تکرار و 3 پرنده در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. پرندگان تغذیه شده با جیره‏ حاوی 15 گرم پودر سیاه‎دانه خوراک بیشتری در مقایسه با گروه شاهد مصرف کردند (05/0˂P). تاثیر پودر سیاه‏دانه بر تولید توده‏ای تخم‏مرغ و ضریب تبدیل غذایی معنی‏دار نبود. کیفیت پوسته تحت تاثیر سطوح مختلف سیاه‏دانه قرار نگرفت. افزودن پودر سیاه‏دانه به مقدار 15 گرم در کیلوگرم جیره سبب افزایش وزن زرده تخم‏مرغ شد (05/0˂P). افزودن سطوح مختلف پودر سیاه‏دانه به جیره تاثیر معنی‎داری بر غلظت کلسترول و مالون دی‎آلدئید زرده تخم‏ نداشت. بر اساس یافته‏های پژوهش حاضر می‏توان بیان کرد که افزودن پودر سیاه‏دانه به جیره غذایی مرغ‏های تخمگذار سبب افزایش مصرف خوراک و بهبود وزن زرده تخم می‏شود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیاه‌دانه، کلسترول، مرغ تخمگذار، مالون دی‎آلدئید

عنوان انگلیسی Effects of Dietary Levels of Black Cumin (Nigella Sativa L.) Powder on Performance, Yolk Cholesterol Content and Egg Oxidative Stability in Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effects of different levels of black cumin powder on performance, yolk cholesterol content and egg oxidative stability in laying hens. A total of 96 Leghorn laying hens (Hy-Line W-36) of 25 weeks old were randomly distributed among eight cage replicates of three birds each. Experimental diets consisted of different levels (0, 5, 10 and 15 g/kg of diet) of dietary black cumin powder. The experimental period lasted for a total of 6 weeks. The results showed that the highest feed intake observed in hens were fed with rations included 15 g/kg of black cumin (P< 0.05). Supplementation of black cumin had no significant effects on egg mass and feed conversion ratio. The effect of black cumin on shell quality indices were not significant. The highest egg yolk weight obtained from hens were fed the black cumin supplemented diet (15 g/kg of diet) (P< 0.05). There were no significant difference in yolk cholesterol and malondialdehyde content between hens fed black cumin supplemented diets and hens fed the control diet. Therefore, it can be concluded that adding of black cumin (15 g/kg) to laying hens diet had positive effects on feed intake and egg yolk weight.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Egg, Black cumin, Cholesterol, Laying hen, Malondialdehyde

نویسندگان مقاله صبا حاجی ‌زاده | Saba Hajizadeh
Lorestan University
دانشگاه لرستان

بهمن پریزادیان کاوان | Bahman Parizadian Kavan
Lorestan University
دانشگاه لرستان

حشمت ‌اله خسروی‌ نیا | Heshmatollah Khosravinia
Lorestan University
دانشگاه لرستان

بابک ماسوری | Babak Masouri
Lorestan University
دانشگاه لرستان


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-864-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات