این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
طب سنتی اسلام و ایران
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۸۳-۱۸۹
عنوان فارسی
بررسی نقش کمیت غذا در درمان انواع بیماریها
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: درمان بیماران یکی از بخش های مهم در سیستم سلامت هر کشوری است که با هزینه های گزاف و هدر رفت امکانات، منابع مالی و انسانی فراوانی همراه است. در طب مدرن امروزی، توجه چندانی به امر تغذیه در درمان بیماری ها وجود ندارد. در حالی که در طب سنتی، سرفصل درمان با تدبیر و تغذیه و ارائه راهکارهای تغذیه ای می باشد. مواد و روشها: این مطالعه یک کار کتابخانه ای جهت بررسی اصول درمانی بر اساس تغذیه و بالخصوص اثر کمیت غذا در درمان، در کتب معتبر طب سنتی ایران شامل قانون، منافع الاغذیه و دفع مضارها، مفرح القلوب ، المرشد و تحفه حکیم مومن می باشد که پس از بررسی متون، مطالب مرتبط با غذا و درمان و کمیت غذا و مختصری هم کیفیت غذا انتخاب گردیده و با بخش هایی از طب مدرن تطبیق داده شده است. یافتهها: در طب سنتی ایران، یکی از سه اصل مهم درمان، تدبیر و تغذیه می باشد که در مورد تغذیه ما با قوانین مهمی بر خورد می کنیم که نقش اساسی در درمان بیماران بازی می کنند از جمله آن اثر کمیت غذا، اثر کیفیت غذا و اثر این دو با هم که در انواع مواد غذایی و قدرت و قوت غذاها و سرعت هضم و سرعت نفود و مواد تولیدی حاصل از متابولیسم غذاها نمود می یابد. تاریخ دریافت: اسفند 94 تاریخ پذیرش: تیر 95 نتیجهگیری: قوانین حاکم بر انتخاب نوع غذا و مقدار غذا و اثرات آن در درمان بیماران به طور دقیق در منابع طب سنتی ایران ذکر شده است که در مورد قانون کمیت غذا ، اصول پرهیز غذایی (منع)، محدودیت غذایی (تقلیل)، تعدیل غذا و اضافه کردن غذا قابل بررسی و مداقه کامل است. اگرچه در طب امروزی نیز این مسئله مورد توجه قرار گرفته است و مقالات متعددی در این زمینه وجود دارد ولی متاسفانه در کشور ما چندان به این مسئله توجه نمی شود و حتی در طب مدرن نیز جزء اصول درمان قرار ندارد. با امید به اینکه این مقاله که خود راهکارهای طب سنتی و تحقیقات جدید و ارتباط بین اینهاست، بتواند راههای بهتر و کم هزینه تری برای درمان بیماران فراهم کند و افق های وسیع تری را بگشاید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Role of the Quantity of Food in the Treatment of Various Diseases
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Purpose: Treatment of patients is one of the most important parts of the health system of any country that has an enormous cost. In modern medicine, there is not enough attention to nutrition while in traditional medicine, treatment's topic is hygiene and nutrition Methods and Materials: This lecture is a Library's study for finding of the principles of treatment that based on nutrition, particularly Iranian Traditional Medicine Books like Al-Qanun fi tibb, Manafe Alaghzyeh va Dafe Mazarreha, Mofarrah Algholub, Almorshed, Tohfeh Hakim moemen. After Search in this texts, we selected subjects are connected with Food, treatment, Quantity of Food and a Brief about Quality of Food and Reconciled with parts of modern medicine. Results: In traditional medicine, one of the three major treatment's strategy is Hygiene and Nutrition and About Nutrition, There Are Important Rules that Play basic Role in Treatment Including the Effect of food quantity, the quality of the food and the effect of the two together in foods and Speed digestion of food and the strength and speed of penetration and Products of Metabolism of Food. Conclusion: the rules for selecting of food and its effects in the treatment Are listed in traditional medicine Texts That About the quantity of food law, principles regimen (prohibition-Fasting), dietary restriction (reduction), modification of food and add the Food is worth investigating. In the hope that this article, which measures the relationship between traditional Medicine and new researches, can Provide better and less expensive ways to treat patients and open wider horizons
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضا میر حیدری |
محسن ناصری |
محمدعلی انصاری پور | mohammad ali
نشانی اینترنتی
http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-327&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات