این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
طب سنتی اسلام و ایران
، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۲۵۷-۲۶۷
عنوان فارسی
خرفه؛ غذای برتر آینده
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: خرفه با نام علمی Portulaca Oleracea ، در مناطق مختلف دنیا رشد میکند. عوامل مختلفی سبب شده تا در بسیاری از مقالات از خرفه بهعنوان غذای برتر آینده نام برده شود. هدف از این مطالعه، مرور ارزش غذایی و اثرات درمانی گیاه خرفه بود. مواد و روشها: در این مطالعه مروری، به دنبال جستجوی کلیدواژههای Purslane و Portulaca Oleracea در پایگاههای اطلاعات علمیSID ،PubMed و Google Scholar طی سالهای 2014 - 1987 نتایجی حاصل شد و مورد بحث قرار گرفت. یافتهها: خرفه بهدلیل وجود ترکیبات مغذی مختلف مثل انواع ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای چرب ضروری، آنتیاکسیدانهایی همچون فلاونوئیدها، گلوتاتیون و بتاکاروتن بهعنوان اکسیر جهانی شناخته میشود. بهعلاوه، وجود این ترکیبات، آن را به گیاهی پرکاربرد در پیشگیری و درمان انواع مختلف بیماریها هم در طب سنتی و هم در طب مدرن تبدیل کرده و آن را جزئی از برنامه و صنعت غذایی بسیاری از کشورها قرار داده است. نتیجهگیری: باتوجه به مطالعات انجام شده بهنظر میرسد خرفه میتواند بهعنوان یکی از مواد غذایی مهم برای آینده در نظر گرفته شود و جزئی از برنامه غذایی همه گروههای سنی، مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خرفه، اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان
عنوان انگلیسی
Portulaca Oleracea; Power food of the future
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Purpose: Portulaca Oleracea grows in many areas of the world. This plant is called «Power food of the future» because of many factors. The purpose of this study was to review the nutritional value and efficacy of Portulaca Oleracea. Material and methods: In this review, search was performed of SID, PubMed and Google Scholar for the keywords including Purslane and Portulaca Oleracea during 1987- 2014, and the results were discussed. Results: Portulaca oleracea due to the existence of different nutritious ingredients like a variety of vitamins, minerals, essential fatty acids, flavonoids and antioxidants such as beta-carotene and glutathione is known as the universal panacea. In addition, because of these compounds it is used in the prevention and treatment of a variety of diseases in both traditional and modern medicine and is consumed as a part of the food industry and diet in many countries. Conclusion: According to studies, it seems that the Portulaca oleracea can be considered as one of the most important nutrients in the future and used as a part of the diet of all age groups.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Portulaca Oleracea, Omega-3 fatty acids, Antioxidant
نویسندگان مقاله
سیده زهرا حسینی | seyedeh zahra
بیت الله علیپور |
زهرا محبی |
نشانی اینترنتی
http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-288&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات