این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
طب سنتی اسلام و ایران
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۷۲-۱۷۸
عنوان فارسی
بررسی تأثیر ماهی و خیار بر روی آستانه تشنج در موش های آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: خیار و گوشت ماهی و برخی غذاهای دیگر، در کتاب قانون ابنسینا به عنوان "غذای سرد" ذکر شدهاند. "غذای سرد" غذایی است که سرمارسان است و در بدن احساس خنک بودن را القا میکند. ابنسینا پرهیز از خوردن “غذاهای سرد” در افراد صرعی را توصیه کردهاست. در این تحقیق ما اثر خیار(cucumis sativus L.) و ماهی(strongylureleiura) را به عنوان دو "غذای سرد" بر آستانه تشنج در موش بررسی کردیم. مواد و روشها: این مطالعه بر روی 23 موش نر سفید، با وزن 35-25 گرم و سن 40-30 روز، صورت گرفت. موشها به صورت اتفاقی به سه گروه تقسیم شدند که به یک گروه عصاره هموژنیزه شده گوشت ماهی، یک گروه عصاره هموژنیزه شده خیار و یک گروه آب دادهشد. همه این غذاها بوسیله گاواژ به میزان (1 cc/mice/day) به مدت سه روز به موشها دادهشد. روز سوم 15 دقیقه بعد از دادن غذا، موشها به دستگاه الکتروشوک وصل شدند و آستانه تشنج آنها اندازهگیری شد. میانگین آستانه تشنج تونیککلونیک گروهها با تست Post hoc dunnett مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. یافتهها: میانگین آستانه تشنج در موشهایی که خیار و ماهی خورده بودند نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (ماهی mA21، خیارmA 32، گروه کنترل mA61). بحث و نتیجهگیری: ماهی و خیار با اختلاف معنیدار آماری، آستانه تشنج را در موشهایی که "غذای سرد" خورده بودند نسبت به گروهی که آب خورده بودند کاهش داد. بر این اساس، افراد صرعی باید در خوردن "غذای سرد" احتیاط کنند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effects of cucumber and fish on the seizure threshold in mice
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Purpose: Cucumber, fish meat and some other foods have been mentioned as "cold" foods in Canon, a traditional medicine book written by Avicenna. A "cold" food induces coldness in the body, this definition of cold foods and abstinence of them has been recommended to epileptic patients in this book. Here we show the effects of cucumber (cucumis sativus L.) and fish (strongylure leiura), as two "cold" foods, on the maximal electroshockseizure threshold in mice. Methods & Materials:This study was carried out on 23 locally bred white male mice, 25-35 g and aged 30-40 days. They were randomly assigned into three treatments, including water, fish meat and cucumber. All the test materials were administered by gavages (1ml/mice/day, 3 days). The Means of the thresholds for HLTE were compared using one-way analysis of variance followed by post hoc dunnett’s test. Results: The means of the thresholds for maximal seizure (i.e., HLTE) were lower in the test groups (C.sativus, 21 mA and S. leiura, 32 mA vs. 91 mA in the control group). Conclusion: C. sativus and S. leiura significantly decreased the threshold of HLTE compared to the control group.Based on the findings of this research, caution should be taken when epileptic patients use C.sativus and S.leiura.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فایقه بهاالدینی بیگی زرندی | baha’addini beigi zarandi
راضیه تقی زاده سروستانی | taghizadeh sarvestani
سرور اینانلو |
نشانی اینترنتی
http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-277&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات