این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
طب سنتی اسلام و ایران
، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۲۵۶-۲۶۲
عنوان فارسی
اصول خوردن و آشامیدن در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی ایران
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: خداوند در ماه مبارک رمضان روزه را واجب کرده است. در این ماه، زمان خوردن و آشامیدن محدود به سحر و افطار است. درواقع یکی از فلسفههای روزه، حفظ سلامتی است، اما مشاهده میشود سلامتی بعضی افراد در ایام روزهداری دچار اختلال میشود. هدف این مطالعه، استخراج اصول خوردن و آشامیدن در ماه مبارک رمضان است، تا افراد بیشتری بتوانند از این فریضه بهرهمند شوند. مواد و روشها: این بررسی یک مطالعه کیفی است که مطالب ابتدا تجزیه و تحلیل و سپس دستهبندی شدهاست و منابع تحقیق در برخی از کتب معتبر طب سنتی ذکر شده است. یافتهها: یافتههای حاصل عبارتست از نه اصل، که به شرح زیر است: همزمانی افطار و شام؛ نوشیدن مایعات، یک الی دو ساعت پس از شام؛ خوردن میوهجات، شب قبل از خواب؛ الزام به خوردن سحری، نوشیدن مایعات کافی قبل از سحری (نه پس از آن)؛ پرهیز از تنوع غذایی در افطار و سحر؛ پرهیز از همزمانی خوردن برخی از خوراکیها؛ پیشگیری از یبوست و پرهیز از خوابیدن بین اذان صبح تا طلوع آفتاب. نتیجهگیری: روزه، عبادتی است که فواید جسمانی هم به دنبال دارد. برای بهرهمندی از این فواید، لازم است در خوردن و آشامیدن اصولی را رعایت کرد. عدم رعایت این اصول، نهتنها باعث کاهش یا عدم بهرهمندی از این فواید میشود، بلکه میتواند باعث بیماری شده و توفیق روزهداری را از انسان سلب کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روزه، طب سنتی، تغذیه، ماه رمضان
عنوان انگلیسی
Principles of eating and drinking during Ramadan from the perspective of Iranian traditional medicine
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Purpose: God, every year, has a moon-day mandatory. Eating and drinking in Ramadan is limited one of philosophy of the fasting in Ramadan, is healthy. But, the health of some people, is impaired during fasting. They seem to be due to limited time, eating and drinking, its principles are not respected. Material and Methods: This is a qualitative study. Traditional medicine is a reputable research sources that some of the Reliable books. Contents first analyzed, then it is classified. Results: In this study, nine Principles of eating and drinking, are extracted which is: 1 - Eat both breakfast and dinner. 2 - Drinking fluids one to two hours after dinner. 3 - Eat fruit before going to bed at night. 4 - Obligation to eat breakfast before dawn. 5 - Drinking enough fluids before breakfast, not after. 6 - Avoid food variety. 7 - Avoid eating certain foods together. 8 - Prevention of Constipation. 9 - Avoid sleeping on the morning prayer until sunrise. Conclusion: fasting has bodily benefits and positive effects.For bodily benefits, it is necessary to eat and drink, to observing Failure comply with these principles not only take advantage of these benefits will be reduced or not, it can cause disease. Deprive man of the fasting was successful
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
fasting, traditional medicine, nutrition, ramadan.
نویسندگان مقاله
رضا ایلخانی |
علی رستمی |
نشانی اینترنتی
http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-228&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات