این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
طب سنتی اسلام و ایران
، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۳۴۳-۳۵۸
عنوان فارسی
تغذیه دردوران بارداری:از طب سنتی ایران تا پزشکی رایج
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: تغذیه مطلوب یکی از مهمترین فاکتورها در یک بارداری سالم محسوب میشود که با سلامت مادران، میزان بروز شکایات مربوط به دوران بارداری، رشد و نمو جنین و خطرات حین زایمان ارتباط مستقیم دارد. طی دهههای اخیر استفاده از طب جایگزین و مکمل افزایش قابل توجهی داشته است. در این بین استفاده از گیاهان دارویی به دلیل مشکلات و عوارض مصرف داروهای شیمیایی در حال افزایش است. مصرف خودسرانه و عدم توجه به عوارض این گیاهان دارویی، سلامت مادر و جنین را به خطر خواهد انداخت. روش ها: با بررسی منابع در دسترس طب سنتی در مورد اصول تغذیهای مربوط به دوران بارداری و نیز بررسی منابع طب رایج در این خصوص مقاله حاضر تدوین گردید. نتایج: در منابع طب رایج اصول تغذیه در دوران بارداری بر مبنای میزان کیلوکالری، ماکرونوترینتها و میکرونوترینتهای دریافتی نگاشته شده است وعوارض عدم دریافت کافی هر کدام از این موارد به تفصیل بیان شده است؛ اما در مورد مکملهای گیاهی به طور خیلی مختصر بحث شده است که بیانگر محدود بودن تحقیقات در این زمینه است. در منابع طب سنتی در فصلی با عنوان "تدبیر حبالی" به تفصیل به وضعیت تغذیهای و بایدها و نبایدهای آن در دوران بارداری پرداخته شده است. به طور خلاصه باید گفت زنان در دوران بارداری باید از گروههای غذایی با ویژگیهای صالح الکیموس، لطیف و معتدل استفاده کنند و از گیاهان با خاصیت قاعده آوری یا گیاهان تراتوژن پرهیز نمایند. بحث: با و جود اهمیت و منافع استفاده از گیاهان دارویی در بارداری، استفاده غیر علمی از این گیاهان میتواند بسیار پرعارضه و خطرساز باشد بنابراین آگاهی رسانی به زنان باردار در خصوص عوارض گیاهان دارویی در بارداری برای ارتقای سلامت مادران و نوزادان و سلامت عمومی جامعه ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه، بارداری، طب رایج، طب سنتی
عنوان انگلیسی
Nutrition in pregnancy, from Iranian traditional medicine to conventional medicine
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Good nutrition is one of the most important factors in a healthy pregnancy, which is related to mother’s health, rate of pregnancy complaints, fetal growth and the delivery complications. In recent decades, the use of alternative and complementary medicine has increased considerably. Using herbal products in order to avoid the chemical drugs side effects is increasing specially among pregnant women. However arbitrary use of these herbs without considering their side effects would endanger the health of the mother and the fetus. Methods: Reviewing available references from Traditional Iranian Medicine on pregnancy as well as the books, papers and case reports from the conventional medicine about using herbs during pregnancy, we made a comparative study in this field that is presented. Results: Principles of nutrition during pregnancy in the conventional medicine resources are based on micro and macronutrients and calorie intake. The complications due to lack of the nutrients or poor calorie intake in pregnant women is discussed in the nutrition text books in detail, but the use of herbal supplements is not well explained reflecting the limited research in this field. In Iranian traditional medicine resources healthy life style during pregnancy including the use of food and herbal drugs is well documented. It is recommended for pregnant women to use ‘Saleh-al-kimus’, subtle and mild foods and avoid to use special herbs which are abortogenic or teratogenic. Conclusion: Despite the benefits of herbal products, misuse of them may lead to severe complications so increasing the knowledge of physicians and pregnant women about the side effects of herbal drugs during pregnancy considering the information of traditional medicine resources, ensures mother and fetus health and improves public health.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منیره دهستانی اردکانی | dehestani ardakani
فاطمه جمالی |
مهدیه مومنی |
آزاده رضایت |
مریم یاوری |
نشانی اینترنتی
http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-184&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات