این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
طب سنتی اسلام و ایران
، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۹۷-۱۰۳
عنوان فارسی
تاثیر مصرف پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا در افراد دارای تری گلیسرید بالای خون
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته بالای سرم انجام شده است. مواد و روشها: 80 نفر از بیمارانی که دارای تری گلیسرید خون مساوی و بالاتر از mg/dL200 و کمتر ازmg/dL 500 بودند، در این مطالعه تداخلی تصادفی دوسوکور با گروه شاهد شرکت کردند.. پس از جور شدن شرکت کنندگان از نظر جنس، آنان به دوگروه 40 نفره شاهد و مورد به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه مورد، کپسول های حاوی 300 میلی گرم پوسته ی خشک شده ی قسمت داخلی گردو که معادل پوسته ی یک گردوی کامل است و گروه شاهد کپسول های حاوی 300 میلی گرم نشاسته را به عنوان دارونما به مدت شش هفته دریافت کردند. قبل و پس از مطالعه، پس از 12 ساعت ناشتایی، غلظت تری گلیسرید، LDL ،HDL وnon–HDL Cholesterol سرم اندازه گیری شد. در این مطالعه به منظور بررسی رژیم غذایی و دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، کل چربی، اسیدهای چرب اشباع) (SFA، اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA)، اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه (PUFA) و کلسترول، پرسشنامه یادآمد 24 ساعته خوراک، سه مرتبه در مدت مطالعه، در روزهای غیر تعطیل، از طریق مصاحبه برای کلیه شرکت کنندگان تکمیل گردید. یافتهها: در گروه دریافتکنندهی پوسته گردو، میزان تری گلیسرید سرم به میزان 18% به شکل معنی داری کاهش یافت )01/0(P<. همچنین افزایش معنی داری در میزان HDL- کلسترول به میزان 10% در این گروه دیده شد (02/0(P=. تفاوتی در میزان سایر شاخص ها در دو گروه دیده نشد. نتیجهگیری: استفاده از پوست داخلی گردو در افراد مبتلا به هیپرتری گلیسیریدمیا، ممکن است بتواند از میزان تری گلیسرید خون کاسته و لیپوپروتئین با دانسیته بالا را افزایش دهد. .
کلیدواژههای فارسی مقاله
تری گلیسرید، گردو، لیپوپروتئین با دانسیته بالا، طب سنتی
عنوان انگلیسی
Effects of Inner Part of Walnut on Serum Triglyceride and HDL Cholesterol Level in Hypertriglyceridemic Subjects
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا وحدت شریعت پناهی | z vahdat shariatpanahi
شاهین شهبازی | sh shahbaazi
نشانی اینترنتی
http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-168&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات