این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب سنتی اسلام و ایران، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۲۸۳-۳۸۸

عنوان فارسی تبیین عوامل اختلال هضم غذا از دیدگاه طب سنتی ایرانی
چکیده فارسی مقاله هضم غذا، نقش اساسی در تغذیه صحیح و بهداشت ان دارد و شیوع بالای اختلالت هاضمه مشکلات متعدّدی را برای جوامع انسانی باعث می شود. طب ایرانی که یکی از مکاتب طبی کل نگر است با پشتوانه تجربیات هزارساله، دیدگاههای ویژه ای را در این مورد دارد و به طور مبسوط هم به نقش تغذیه در سلامتی و هم به عوامل مؤثر در اختلال هضم پرداخته است.هدف ازاین مطالعه یک بررسی و تحقیق کیفی است که جامعه مورد مطالعه، حدود بیست کتاب مهم در طب ایرانی می باشد.محیط مطالعه در تحقیقهای کیفی اصولاً با مطالعات کمی متفاوت است .در این بررسی محیط جمع آوری داده ها عبارت است از کتابخانه های مجهز به کتابهای مرجع خطی و چاپی طب سنتی که مجهز به رایانه نیز باشند.و با تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصله مشخص شد که مهمترین عوامل مؤثر در اختلالات هاضمه به شرح زیر است: حرکات سخت،مصرف همزمان چند نوع غذا،تغذیه در هنگام سیری و در شرایط روحی نامناسب ، در نظر نگرفتن قوّت هاضمه و عادت افراد ،مصرف مواد غذایی در حد فراتر از گنجایش معده و نوشیدن آب زیاد ،یافته های این مطالعه به درک عمیقتری از شناخت اختلالات هضم کمک می نماید و می تواند در جهت پیشگیری و سلامت ومراقبتهای بهداشتی در زمینه بهداشت تغذیه مؤثر باشد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اختلال هضم ـ طب ایرانی ـ تغذیه ـ پژوهش کیفی.

عنوان انگلیسی Explanation of the causes of Dyspepsia from the Viewpoint of Traditional Iranian Medicine
چکیده انگلیسی مقاله Food digestion has a key role in good nutrition and its health. High-level digestion disorders lead to various problems to human societies. Iranian Medicine which is one of holistic Medicine Schools with a several thousand years' experience background has special viewpoints in this case and it has discussed the role of nutrition health, and also, it has referred to effective factors to digestion disorder, in detailed. The purpose of this paper is a qualitative research and its references are about 20 books in the field of Iranian Medicine. Study setting in qualitative research is different to quantitative research, essentially. Also, data has been gathered by libraries equipped with hand written and printed reference books in addition to computer and modern electronic soft wares. By analyzing this data, we concluded that the most important factors in digestion disorders are as follows: strong movements after meals, eating several kinds of food with each other, eating food when anyone has been fed up, eating food in bad mental and psychological conditions, regardless of the strength of digestive system and anyone nutrition habits, eating food more than stomach volume, and drinking plenty of water. Findings of this study will help to deep understanding of digestion disorders. As a result, it will be effective in prevention, health, and taking care in the field of good and healthy nutrition
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین مرادی | h moradi


محمد باقر مینایی | mb minaee


علی اکبر میرصالحیان | aa mirsalehian


علیرضا نیکبخت نصرآبادی | ar nikbakht nasrabadi


اسماعیل ناظم | e nazem



نشانی اینترنتی http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-110&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات