این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب سنتی اسلام و ایران، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۳۱۱-۳۱۸

عنوان فارسی تعیین فعالیّت ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید و احادیث
چکیده فارسی مقاله میوه ها یکی از قدیمیترین غذا های انسان با فعالیتهای بیولوژیکی می باشند. بر اساس کتاب آسمانیِ قرآن، میوه هایی مانند انگور، خرما، انجیر، زیتون و انار هدایای آسمانی هستند که از طرف خداوند به انسانها اهدا شده است. قرآن مجید در سوره های مختلف به توصیف اهمیّت گیاهان جهت درمان بیماریهای مختلف می پردازد. این مطالعه برای تلفیق استفاده علمی و دینی گیاهان بومی و بوجود آوردن آگاهی در خصوص انواع میوه جات ذکر شده در قرآن و احادیث طراحی شده است. در این مطالعه خواص ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید تعیین گردید. میوه ها بر اساس نامهای علمی، انگلیسی، محلی و نام خانواده دسته بندی شده اند. برای تعیین خواص ضد اکسیدانی میوه های انگور، خرما، انجیر، زیتون و انار از آزمونهای دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا استفاده شد. فنل تام با روش فولین- سیوکالتو اندازه گیری شد. محتوای فنلی نمونه ها با روش فولین- سیوکالتو در محدوده بین 36 - 149 میلی گرم اسید گالیک در صد گرم عصاره بود. بیشترین و کمترین مقدار فعالیت ضد اکسیدانی با آزمون دی فنیل پیکریل هیدرازیل بین 0.3- 3.83 میلی گرم در میلی لیتر عصاره بود. محدوده مقدار فعالیت ضد اکسیدانی به روش آهن احیا بین 0.73 - 10.58 میلی مول آهن(II) در صد میلی گرم عصاره بود. بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی معادل ترولکس 12.4 میکرومول و کمترین میزان 0.91 میکرومول ترولکس در گرم عصاره بود. میزان فعالیت ضد اکسیدانی نمونه ها به ترتیب در انار > زیتون > انگور > خرما > انجیر گزارش شد. گیاهان دارویی بخاطر پذیرش عامه، کمترین میزان آسیب و حداقل عوارض جانبی بر روی مصرف کننده به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قرآن مجید، احادیث، فعالیت ضد اکسیدانی، انار، فنل تام

عنوان انگلیسی Antioxidant activity of Five Fruit Plant Species Mentioned in the Holy Qura’n and Ahadith
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Fruits are one of the oldest varieties of food recognized for human being. In accord with to Qur’an, the fruits including grape, date, fig, olive and pomegranate are gifts and heavenly fruits of creator of the universe. The Holy Quran is one of the reference books describing the significance of plants used for different diseases in Surahs. Methods: The research work was conducted by complete and detailed information about five fruit important plant species mentioned in the Holy Qur’an and Ahadith. Plants species were arranged in systematic order of botanical names which followed by English, Quranic, local and family names. The antioxidant activity of five Hydroethanolic extract of Fruit Plant Species from Iran were analysed by three different methods (1, 1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical, 2, 2, azinobis-(3-ethylbenzthiazoline -6-sulphonic acid (ABTS) radical cation, Ferric-reducing antioxidant power assay (FRAP). In addition, for determination of antioxidant components, total phenolic content was also analyzed. Results: The total phenolic content of fruits ranges from 36 to 149 mg Gallic acid/100g extract as measured by the Folin–Ciocalteau method. IC50 in DPPH varied from 0.3 to 3.83 mg/ml. FRAP ranged from 0.73 to 10.58 mmol of Fe (II)/ 100 g extract. The range of total antioxidant activity by TEAC method was 0.91 to 12.4 µmol trolox/g. Pattern of Antioxidant activity in fruits including pomegranate > olive > grape > date > fig. Conclusion: Herbal medicines are being widely used in the world because of good cultural accept potential, smallest amount of damaging and less side effects
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله The Holy Qura’n, DPPH, FRAP, TEAC

نویسندگان مقاله علی میرزایی | a mirzaei


مهدی قوامی زاده | m ghavami zadeh



نشانی اینترنتی http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-103&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات