این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب سنتی اسلام و ایران، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۳۲۹-۳۳۶

عنوان فارسی کلیّات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی
چکیده فارسی مقاله غذا از اهمیّت خاصی در حفظ سلامتی انسان برخوردار است. نیاز به غذا یک نیاز دایمی است تا آنچه را که بوسیله‌ی عوامل داخلی و خارجی به تحلیل می‌رود، جایگزین نماید. بدیهی است برخورداری از تندرستی، بدون داشتن تغذیه‌ی صحیح میسر نمی‌باشد. در مکتب طب ایرانی بر تغذیه‌ی صحیح و درمان از طریق غذا تأکید فراوانی شده است، تا آنجا که حکیم بزرگ ایرانی محمد بن زکریای رازی در قرن سوّم، اوّلین و مهم‌ترین تدبیر درمان را اصلاح یا تجویز رژیم غذایی می‌داند. در این متون کیفیات و عملکردهای مشخصی برای مواد غذایی و خوراکی مشخص شده است که بعضی با علوم جدید قابل تأیید بوده و برای بعضی معادلی در علوم جدید یافت نمی‌شود. در این مقاله گروه‌بندی مواد غذایی در منابع طب سنّتی ایران به طور دقیق تشریح گردیده و تلاش شده است تا تعاریف طب سنّتی ایران، کما بیش با اصطلاحات علم نوین تغذیه همانند‌سازی گردد. تشابهات مابین این مبحث در مکتب طب ایرانی با طب سنّتی چین نیز ذکر شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Principles of Approach to Food and Nutrition in Traditional Iranian Medicine
چکیده انگلیسی مقاله Foods play an important role in the maintenance of human health. Food is a permanent need so that what is consumed by internal and external factors would be replaced. It is evident that without having an appropriate nutrition, it is not possible to be healthy. Proper nutrition and cure through food have been emphasized in the Traditional Iranian Medicine (TIM) such that the great Iranian physician of the 10th century, Razi, considered modification or prescription of diet as the first therapeutic modality. In some of the TIM manuscripts, some qualities and functions have been specified for foods, some of which are consistent with modern sciences, and there are no equivalents for some of them in modern sciences. In this paper, we have accurately described the classification of foods in the TIM textbooks, and tried to compare the TIM definitions with terminology of modern nutrition science. Furthermore, the common items between TIM and traditional Chinese medicine were addressed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد مظاهری | m mazaheri


مریم یاوری | m yavari


محمود باباییان | m babaeian


محمد رضا حاجی حیدری | m r hajiheidari


مهدی برهانی | m borhani


احمد رضا شریفی علون آبادی | a r sharifi olounabadi


مهین الصاق | m elsagh


مجید آویژگان | m avijgan


احمد اسماعیل زاده | a esmaeilzadeh


علیرضا قنادی | a r ghannadi



نشانی اینترنتی http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-62&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات