این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
طب سنتی اسلام و ایران
، جلد ۱، شماره ۳، صفحات ۲۱۷-۲۲۴
عنوان فارسی
"زیرهی مدبّر به سرکه":بررسی تغییرات شیمیایی قبل و بد از اصلاح زیره ی کرمانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: زیرهی کرمانی با نام علمی Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch متعلق به خانوادهی چتریان است. در برخی از منابع طب سنّتی ایران، میوهی زیرهی کرمانی با نام "زیرهی مدبّر به سرکه" به صورت اصلاح شده با سرکه و حرارت معرفی و استفاده شده است. بنابراین در مطالعهی حاضر به بررسی کیفی و کمّی اثرات این اصلاح بر ترکیبات گیاه مذکور پرداخته شد. روشها: بدین منظور میوهی زیرهی کرمانی بعد از تهیه از منبع استاندارد، به روش ذکر شده در منابع طب سنّتی اصلاح شد. کروماتوگرافی لایه نازک، جهت بررسی ترکیبات فلاونوئیدی و کومارینهای گیاه به کار رفت و از روش فولین سیوکالتو نیز برای اندازهگیری ترکیبات پلیفنلیک، قبل و بعد از اصلاح استفاده گردید. یافتهها: نتایج کروماتوگرافی لایه نازک بر روی فلاونوئیدها و کومارینهای زیرهی کرمانی نشان داد که مقداری از این ترکیبات وارد سرکه شدهاند. وجود ترکیبات کامپفرول و کافئیک اسید نیز در بررسیهای مذکور در همهی نمونههای زیره تایید شد و مشخص گردید که ترکیبات پلیفنلیک در مراحل بعد از اصلاح زیره، افزایش نشان داده است. بحث و نتیجهگیری: ترکیبات فلاونوئیدی و کومارینی که وارد سرکه شده و یا بر اثر حرارت دچار تغییرات شدهاند و همچنین افزایش ترکیبات پلیفنلیک در "زیرهی مدبّر به سرکه" احتمالاً میتوانند هدف انجام این اصلاح به منظور کاهش عوارض دارو و افزایش اثرات خاص آن باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
طب سنّتی ایران، زیرهی کرمانی، سرکه، فلاونوئید، کومارین
عنوان انگلیسی
Vinegar processed Zireh: Evaluation of Chemical Changes Before and After Processing of Zireh Kermani
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Zireh Kermani, with the scientific name of Bunium persicum (Boiss.) B. fedtsch, is a plant belonging to Umbelliferae family. In some Iranian traditional medicine references, the fruits of Zireh are introduced as processed with vinegar and heat. Thus, the study examines qualitative and quantitative effects of this process on the plant compounds. Methods: Bunium persicum fruit was prepared from a standard source and then processed according to the method noted in Iranian traditional medicine references. Thin layer chromatography was used for determination of flavonoid and coumarin compounds of the plant. Additionally, polyphenolic compounds were measured by Folin-Ciocalteau method, before and after processing of the plant. Findings: Thin layer chromatography indicated that a certain amount of flavonoid and coumarin compounds entered vinegar. Presence of kaempferol and caffeic acid was observed in all samples of TLC analysis. Also, polyphenolic compounds increased in later stages of the process. Discussion and conclusion: As by the process, a certain amount of flavonoid and coumarin compounds entered vinegar or changed by thermal effects and also polyphenolic compounds increase, the aims of this process can be decreasing the side-effects of the medicine and increase the particular effects
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علیرضا قنادی | a r ghannadi
ابراهیم سجادی | e sajjadi
مریم خیاط کاشانی | m khayat kashani
محسن خیاط کاشانی | m khayat kashani
نشانی اینترنتی
http://www.jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-24&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات