این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیق در علوم دندانپزشکی، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۷۳-۸۲

عنوان فارسی مطالعه اثر یک نوع ماست پروبیوتیک تولید ایران بر میزان استرپتوکوک موتانس بزاق
چکیده فارسی مقاله خلاصه : سابقه و هدف: امروزه تولید و مصرف محصولات حاوی عوامل پروبیوتیک رو به افزایش است. یکی از حامل‌های خوراکی رایج این عوامل ماست است.پتانسیل کاهش استرپتوکوک موتانس در حفره دهان بدنبال مصرف این نوع محصولات در سال‌های اخیر موضوع بسیاری از مطالعات گردیده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر یک نوع ماست پروبیوتیک داخلی و مقایسه آن با ماست معمولی بر روی میزان استرپتوکوک‌های موتانس بزاق می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی متقاطع دو سوکور انجام شد، 30 دانشجوی دندانپزشکی شرکت کردند.میزان استرپتوکوک موتانس بزاق شرکت کنندگان در شروع کار و پس از طی هر سه دوره مداخله ) مصرف ماست پروبیوتیک , ماست ساده و عدم مصرف این دو محصول) و wash out در محیط mitis salivarius agar اندازه‌گیری شد. سپس داده ها با آزمون آماری kruskal wallis از نظر کمی و آزمون sign از نظر کیفی آنالیز شدند. یافته‌ها: در گروهی که ماست پروبیوتیک مصرف کردند میزان استرپتوکوک موتانس بزاق پس از دوره مداخله 3 هفته ای به طور قابل توجهی کاهش نشان داد (01/0 P< ) اما در گروهی که ماست معمولی مصرف کردند پس از دوره مداخله میزان استرپتوکوک موتانس بزاق نشانگر افزایش قابل توجهی از نظر آماری بود (01/0 P< ). درگروه سوم (عدم مصرف دو ماده مربوطه ) تغییر معنی داری در میزان استرپتوکک موتانس بزاق پس از طی این دوره نشان داده نشد( 9/0 P< ). نتیجه گیری : به نظر می رسد ماست پروبیوتیک توانایی کاهش تعداد استرپتوکوک های موتانس بزاق را دارد ولی این اثر 2 هفته پس از عدم مصرف محصول متوقف می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of a probiotic yogurt produced in Iran on the salivary counts of Streptococcus mutans
چکیده انگلیسی مقاله Abstract: Background and Aim: The production and consumption of probiotic products have been growing over the past few years.. Yogurt is one of the most common vehicles for probiotics. The potential of these products for reduction of salivary counts of streptococcus mutans has been the subject of many studies in recent years. The aim of this study was to investigate the effect of a probiotic yogurt in comparison with ordinary yogurt on the salivary counts of Streptococcus mutans. Materials and Methods : This study was conducted as a "clinical trial Double-blind randomized crossover", in which 30 healthy dental students were participated. The salivary counts of streptococcus mutans were determined in participants by using the mitis salivarius agar environment at the start, following the three interventions ( probiotic yogurt, ordinary yogurt and non of them), and after wash out periods. The data were analyzed in terms of quality and quantity respectively by sign and kruskal wallis statistical tests. Results : There was a statistically significant reduction in the level of salivary streptococcus mutans counts, following 3 weeks of intervention by probiotic yogurt consumption (p< 0.01). Regular plain yogurt consumption for 3 weeks resulted in a statistically significant increase in the level of salivary streptococcus mutans counts (p< 0.01). No significant alterations of the salivary streptococcus mutans counts were observed in the third group which didn’t have any intervention during this period (p< 0.9). Conclusion: Consumption of probiotic yogurt will result in reduction of the salivary streptococcus mutans counts which is maintained for a period of two weeks.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پیوند معینی | p moeiny
school of dentistry, islamic azad university of tehran
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی (Islamic azad university – dental branch)

نسای جامعی | n jamei
dental student, school of dentistry, islamic azad university of tehran
تهران ، جنت آباد جنوبی ، انتهای چهار باغ شرقی ، مجتمع آریا ، واحد 4
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

محمدرضا محمدی | m mohamadi
dental student, school of dentistry, islamic azad university of tehran
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی (Islamic azad university – dental branch)

نسیم شفیع زاده | n shafizadeh


ناصر ولایی | n valaei


محمد رهبر | m rahbar


کیانوش خسروی | k khosravi



نشانی اینترنتی http://www.jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-524-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده جراحی-
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات