این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
تحقیق در علوم دندانپزشکی
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۵۰-۴۲
عنوان فارسی
ارتباط میان دریافت مواد غذایی با پوسیدگی دندان در گروهی از کودکان ایرانی در سال ۱۳۸۸
چکیده فارسی مقاله
پریسا مصاحب#1 زهرا کارگر نوین2 بهشته ملک افضلی3 علیرضا ابدی4 مریم امینی5 1- کارشناسی ارشد تغذیه - شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 2- ، استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 3- استادیار بخش دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 4- دکترای آمار، دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 5- کارشناسی ارشد تغذیه، محقق انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی # نویسنده مسئول مکاتبات : پریسا مصاحب تهران، بلوار فرحزادی، ارغوان غربی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بخش تغذیه جامعه تلفن: 09125706041 Email: parisa.mossaheb@gmail.com سابقه و هدف: پوسیدگی دندان شایعترین بیماری مزمن در ارتباط با مواد قندی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط میان دریافت اقلام غذایی با پوسیدگی دندان روی کودکان 6 تا 11 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهرستان شمیرانات در سال 1388 انجام شد. مواد و روش ها: مطالعه توصیفی با نمونه گیری تصادفی بر روی 203 کودک انجام شد. تکنیک جمع آوری اطلاعات، مصاحبه، معاینات بالینی و تکمیل پرسشنامه بسامد خوراک و فرم اطلاعاتی بود. رابطه مصرف گروههای غذایی و اطلاعات زمینه ای با شیوع پوسیدگی دندان، شدت پوسیدگی کل دندانها و شاخص DMFT/dmft به صورت جداگانه مقایسه گردید. داده های کمی و کیفی با آزمونهای مرتبط و با نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: میانگین بار مصرف گروههای خشکبار، میان وعده شور و محصولات قنادی با شیوع پوسیدگی دندان و گروههای قند و شکر، میان وعده شور و محصولات قنادی با شدت پوسیدگی کل دندانها ارتباط معنی داری را نشان دادند. فراوانی مصرف گروه قند و شکر، شیرینیها و کل میان وعده ها در روز با تعداد کل دندانهای پوسیده( DMFT/dmft ) ارتباط مثبت و با گروه شیر و لبنیات ارتباط منفی داشت .بین فراوانی مصرف میان وعده عصر، کل میان وعده ها در روز و گروه قند و شکر با تعداد کل دندانهای پوسیده همبستگی مثبت و بین مسواک زدن در طی 6 ماه گذشته و تحصیلات مادر همبستگی منفی (شاخص DMFT/dmft ) وجود داشت(01/0 P< ). نتیجه گیری: عامل مهم در بروز پوسیدگی دندان، تکرر مصرف مواد غذایی شکر دار، شکر و نشاسته دار و چسبنده به دندان و مسواک نزدن مرتب(حداقل یک بار در روز) میباشد. کلید واژه ها: پوسیدگی دندان، غذا، کودک
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوسیدگی دندان، غذا، کودک
عنوان انگلیسی
The Relationship between Food Intake and Dental Caries in a group of Iranian Children in 2009
چکیده انگلیسی مقاله
Mosaheb P #1 Kargarnovin Z 2 Malek Afzali B3 Abadi A4 Amini M5 1- Master of nutrition, International branch of Shahid Beheshti University . 2- Assistant professor, department of human nutrition, branch of nutrition, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran. 3- Assistant professor of pediatric dentistry, Dept, Dental Faculty of Shahid Beheshti University of Medical sciences ,Tehran, Iran. 4- Associate professor of Methodology Dental Faculty of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran. 5- Master of nutrition.Institute of Research in Nutrition. Shahid Beheshti University of Medical Sciences Tehran, Iran. Corresponding Author : Mosahab P: Master of nutrition Tel : 09125706041 Email: parisa.mossaheb@gmail.com Abstract: Background and Aim: Dental caries is the most common chronic disease in relation to sugary items. So the purpose of this study was to find the relationship between food intake and dental caries in 6-11-Year-Old children. Materials and methods: This study was descriptive with random selection on 203 children. Data collection techniques were interview, clinical examinations and completing the food frequency questionnaire and information form. Consumption of food groups and basis information compared with dental caries prevalence, severity of dental caries in whole teeth and DMFT/dmft index separately. Quantitative and qualitative Data analyzed with appropriate tests and with the use of SPSS software, version 16. Results: The frequency of using dried fruit, salty snack and confectionary group’s with dental caries prevalence and sugar, salty snack and confectionary group’s with severity of whole teeth decay showed a significance relationship(P< 0.05). The frequency of using sugar and pastry group’s and snacks during the day had a positive relationship with DMFT/dmft index and dairy group had the negative relationship (p< 0.01). Using of afternoon snack, snacks during the day and sugar group had a positive correlation and brushing teeth during past 6 months, and mothers education had a negative correlation with DMFT/dmft index (p< 0.01). Conclusion: The main factor in incidence of dental caries were frequency of using sugary, sugary-starch foods, foods that stick to the teeth and irregular brushing (at least once a day). Key words: dental caries, food, child
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
dental caries, food, child
نویسندگان مقاله
پریسا مصاحب | parisa mossaheb
international branch of shahid beheshti university
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
زهرا کارگرنوین | zahra kargar novin
faculty of shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
بهشته ملک افضلی | beheshteh malek afzali
dental faculty of shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
علیرضا ابدی | alireza abadi
shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه امار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
مریم امینی | maryam amini
institute of research in nutrition. shahid beheshti university of medical sciences tehran, iran
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1-27&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
جراحی-
نوع مقاله منتشر شده
مطالعه اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات