این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۶۹، صفحات ۱۶-۳۳

عنوان فارسی مروری بر خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
چکیده فارسی مقاله گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بومی مناطق مدیترانه‎ای است که امروزه در تمام نقاط دنیا برای مصارف غذایی، دارویی، عطرسازی و پزشکی کشت می‎شود. اندام هوایی نعناع فلفلی دارای اسانس، ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب، ویتامین‎ها، عناصر معدنی و اسید سالیسیلیک است. منتول مهمترین ترکیب اسانس است که درون کرک‎های غده‎ای ترشحی در سطح اپیدرم برگ بیوسنتز و تجمع می‎یابد. منتول به دلیل بازداری از کانال TRPM8 در نورون‌های عصبی، حس خنکی در دهان ایجاد می‎کند. مطالعات بالینی و تجربی تأثیر نعناع فلفلی در بهبود ناراحتی‎های بخش فوقانی دستگاه گوارش، سندروم روده تحریک پذیر، اسپاسم عضلانی و مشکلات تنفسی را اثبات کرده‏اند. همچنین این گیاه اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطان، ضد انعقاد، ضد آلرژی و آنتی آندروژنی نیز دارد. نعناع فلفلی یک گیاه ارزشمند در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی است که انجام مطالعات فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی بیشتر بر روی آن ضروری می‌باشد. بنابراین در این مقاله خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژی این گیاه بررسی می‎شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نعناع فلفلی، آناتومی، فارماکولوژی، کرک ترشحی، منتول

عنوان انگلیسی Review on Anatomical, Phytochemical and Pharmacological Properties of Peppermint (Mentha piperita L.)
چکیده انگلیسی مقاله Peppermint (Mentha piperita L.) is native to Mediterranean region which cultivated for food, pharmaceutical, and perfumery uses in all over the world. The aerial part of peppermint contains essential oil, phenolic and flavonoid compounds, fatty acids, vitamins, minerals, and salicylic acid. Menthol is the most important constituents of peppermint oil which synthesized and accumulated in glandular trichomes on the leaf surface. Menthol creates a coolness sense in the mouth due to inhibition of the TRPM8 channel in the neurons. Clinical and experimental studies have demonstrated the peppermint effect on improving upper gastrointestinal disorders, irritable bowel syndrome, muscle spasm, and respiratory problems. It also has antioxidative, anticancer, anticoagulant, anti-allergic and anti-androgenic effects. Peppermint is a valuable herb in food, pharmaceutical, and cosmetic industries which needs further phytochemical and pharmacological studies. Therefore, this article reviews the anatomical, phytochemical and pharmacological properties of this plant.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی سیف سهندی | M Seif sahandi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
1- دانشجوی دکتری زراعت، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران

علی مهرآفرین | A Mehrafarin
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران

فرحناز خلیقی سیگارودی | F Khalighi-Sigaroodi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران

محسن شریفی | M Sharifi
Department of Plant Biology, Faculty of Biological Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

حسنعلی نقدی‌بادی | H Naghdi badi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-44-117&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-1048719.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات