این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۶۹، صفحات ۱۳۴-۱۴۲
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضدباکتریایی اسانس گیاهان موشکورک (Oliveria decumbens) و پونه سای بینالودی (Nepeta binaludensis) روی اشریشیاکلای و استافیلوکوکوس اورئوس در دوغ
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: استفاده از عصاره و اسانسهای گیاهی در بازدارندگی رشد و تکثیر باکتریها در دوغهای سنتی و صنعتی خصوصاً در دهه اخیر افزایش یافته است. هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات مهارکنندگی اسانس گیاهان موشکورک و پونه سای بینالودی روی رشد باکتریهای اشریشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس در دوغ بوده است. روش بررسی: دو گیاه موشکورک و پونه سای بینالودی به ترتیب از لرستان و خراسان شمالی جمعآوری و پس از اخذ کد هرباریومی، اسانس آنها به روش تقطیر با آب و توسط دستگاه کلونجر تهیه شدند. غلظتهای مختلف از اسانسها (5/12، 25، 50، 100 و 200 میکرولیتر در میلیلیتر) به دوغ اضافه شده و باکتریهای اشریشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس به میزان 106 در نمونههای دوغ تلقیح شدند. درنهایت جمعیت باکتریها در طی نگهداری به مدت 5 روز شمارش شدند. نتایج: اسانس گیاهان موشکورک و پونه سای بینالودی اضافه شده به دوغ توانستهاند در مدت زمان حداکثر 5 روز با حداقل غلظت 50 میکرولیتر در میلیلیتر روی اشرشیاکلای و در حداقل غلظت 100 میکرولیتر در میلیلیتر روی استافیلوکوکوس اورئوس اثرات بازدارندگی معنیداری (05/0 > P). در مقایسه با شاهد را داشته باشند و در این میان اسانس موشکورک اثرات بازدارندگی بیشتری داشته است. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داده است که اسانس حاصل از دو گیاه موشکورک و پونه سای بینالودی دارای اثر مهاری جالب توجهی بر باکتریهای اشریشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس داشتهاند و اثرات بازدارندگی بیشتر موشکورک به دلیل وجود ترکیبات فنلی بیشتر در مقایسه با پونه سای بینالودی در اسانس آن بوده است. بدینجهت این اسانسها را میتوان برای کنترل باکتریهای بیماریزای فوقالذکر در تولید صنعتی و سنتی دوغ استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A Survey of Antibacterial Effects of Oliveria decumbens and Nepeta binaludensis Essential Oils on Staphylococcus aureus and Escherichia coli in Doogh
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Plant extracts and essential oils are commonly used in traditional and industrial doogh products to inhibit bacterial activities. Objective: In this study, the antibacterial effects of the essential oils of Olivera decumbens and Nepeta binaludensis against Staphylococcus aureus and Escherichia coli in doogh were investigated. Methods: Essential oils of Olivera decumbens and Nepeta binaludensis were collected from Binalud and Pol-Dokhtar respectively and the essential oil of these species were extracted by the hydro-distillation method. Then, different concentrations of essential oils (12.5, 50, 100 and 200 μl mL-1) were added to doogh containing 104 Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria. Finally, the bacteria were counted during 5 days of storage. Results: The results showed that, at the maximum duration of 5 days storage, the difference between the inhibitory activity of Oliveria decumbens and Nepeta binaludensis essential oils at concentrations of 50 and 100 μl mL-1 respectively against Escherichia coli and Staphylococcus aureus in comparison with control sample was significant (P < 0.05). Moreover, it was observed that the antibacterial effect of Oliveria decumbens was higher than Nepeta binaludensis due to its more phenolic compounds. Conclusion: The results of the present study have shown that essential oils of Oliveria decumbens and Nepeta binaludensis have good inhibitory effects against Staphylococcus aureus and Escherichia coli in doogh. So they can be used as preservatives in traditional and industrial doogh products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم امین | M Amin
Department of Food Science and Engineering, Science & Research Branch, Islamic Azad University, Hesarak Tehran, Iran
1- کارشناس ارشد، گروه علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
هوشنگ نیکوپور | H Nikoopour
Department of Food Science and Engineering, Science & Research Branch, Islamic Azad University, Hesarak Tehran, Iran
2- دکتری صنایع غذایی، گروه علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محمدرضا فاضلی | MR Fazeli
Department of Drug and Food Control, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Abne Sina Ave. Tehran, Iran
دکتری تخصصی میکروبیولوژی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده داروسازی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1789-2&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-1048728.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
other
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات