این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۱۳-۲۲
عنوان فارسی
بررسی مقایسه ای روش های امپدانس و مرجع در شناسایی آلودگی به انتروکوک ها در مواد غذایی Comparative study of impedance and reference methods to detect contamination to enterococci in food
چکیده فارسی مقاله
با توجه به مقاوم بودن بعضی از انتروکوکها بهشرایط انجماد و تراکم بیش از حد مجاز آنها درمواد غذایی که بیانگر وضعیت نامطلوب بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی است، از روش مرجع و بررسی میزان تطابق آن با روش امپدانس به منظور دستیابی به روش دقیقتر و سریعتر که بتواند در مدت زمان کوتاهتر ارزیابی نمونههای مورد آزمایش را انجام دهد، استفاده گردید. در این مطالعه برای جداسازی انتروکوکها از سه گروه مواد غذایی شامل شیرخام، سبزیجات خشک و عرقیات گیاهی استفاده شد و در مجموع 77 نمونه جمعآوری گردید و نمونهها به دو روش مرجع و امپدانس کشت داده شدند. روش مرجع براساس استاندارد ملی 2198 سازمان ملی استاندارد ایران انجام گرفت. تکنیک امپدانس نیز براساس ثبت نتایج هر ده دقیقه یکبار حاصل از اندازهگیری تغییرات مقاومت الکتریکی محیط کشت مایع(M-Value) مورد مصرف، در این روش صورت پذیرفت. سپس با استفاده از نرم-افزارSPSS ، میزان انطباق دو روش با هم مقایسه شد. نتایج حاصله نشان داد که حساسیت و ویژگی روش امپدانس در تشخیص انتروکوک به ترتیب 2/81% و 9/75% بوده و توافق مشاهده شده بین روش امپدانس با مرجع برابر با 2/79% میباشد. در مورد نمونه-های سبزیجات خشک و عرقیات گیاهی، بین روشهای امپدانس و مرجع اختلاف معناداری وجود داشت و در مورد نمونه شیرخام که از ماتریکس نسبتا ثابت و یکنواختی برخوردار است، روش امپدانس بهلحاظ انطباق بالا با روش مرجع در شناسایی آلودگی به انتروکوکها، بهعنوان روش جایگزین میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انتروکوک،امپدانس،مرجع Enterococcus،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Impedance,reference
نویسندگان مقاله
مهین فلاح |
رئیس اداره امورآزمایشگاهها/ اداره کل استاندارد استان خوزستان
مسعود حق خواه |
هیئت علمی / دانشگاه شیراز
علی فضل آرا |
هیئت علمی/ دانشگاه شهید چمران اهواز
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-27091-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-1058335.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات