این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۵۳-۶۲

عنوان فارسی تأثیر موقعیت استخر پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss بر خصوصیات هماتولوژیک، بیوشیمیایی و آنتی اکسیداتیو سرم ماهی
چکیده فارسی مقاله هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر موقعیت استخرهای پرورش ماهی بر سلامت ماهیان پرورشی با توجه بهفاکتورهای خونی آن ها بود. لذا استخرهای سه منطقه انتخاب شد که از نظر موقعیت جغرافیایی و فاصله از زمین هایکشاورزی متفاوت بودند. منطقه یک، منبع آب استخر از رودخانه، منطقه دو از چاه و منطقه سه از آب چشمه بود.کشاورزان منطقه یک بیشترین مقدار سموم دفع آفات کشاورزی را مصرف میکردند و منطقه دو از این نظر کمترینمصرف را داشت. ا ز ا س ت خ ر ه ا ی س ه م ن ط ق ه ج م ع ا 66 نمونه ماهی جداسازی شد، از آن ها خونگیری شد و مورد بررسی،(ALT) بیوشیمیایی ، هماتولوژیکی و اکسیداتیو قرار گرفتند. سطح آنزیمهای کبدی (آلانینآمینوترانسفراز.(p< 0/ در منطقه دو از همه بیشتر بود و تفاوت معنادار با دو منطقه دیگر داشت ( 05 (AST) آسپارتات آمینوترانسفرازدر منطقه دو کمترین مقدار بود. در شمارش ،(PCV) و هماتوکریت (Hb) پارامترهای هماتولوژیک هموگلوبینافتراقی سلول های سفید خون، درصد هتروفیل ها، منوسیت ها و ائوزینوفیل ها در منطقه دو بیش از دیگر مناطق بوددر منطقه دو، .(p< 0/ در منطقه یک از همه بیشتر بود ( 05 (SOD) سطح آنزیم سوپراکسیددیسموتاز .(p< 0/05)علی رغم مصرف کمتر سموم دفع آفات کشاورزی، به دلیل کمتر بودن فاصله استخر از زمینهای کشاورزی، شاهد بالا بودنسطح آنزیم های کبدی، پائین بودن سطح فاکتورهای خونی مرتبط با کم خونی و افزایش سلول های خونی که از شاخصآلودگی های احتمالی میکروبی است، بودیم و درکل سلامت ماهیان استخر این منطقه نسبت به دو منطقه دیگر کمتر بود.بنابراین میتوان این پیشنهاد را مطرح کرد که موقعیت ساخت استخر پرورش ماهی بر سلامت ماهیان تأثیر دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect djdhjdjhsl....................................
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمیدرضا قیصری |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

نرگس اسکندری روزبهانی |
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز, شیراز، ایران

عاطفه نصری |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

سعید نظیفی |
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

جواد رجبی اصلانی |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران


نشانی اینترنتی http://japu.gau.ac.ir/article_4267_94e6a33bee66a9a7659225693728fec5.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-1067927.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات