این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
بهداشت و ایمنی کار
، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۹-۱۶
عنوان فارسی
بررسی تاثیر ارتعاش بر سیستم گوارشی کارگران یک کارخانه تولید مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: امروزه تجهیزات معیوب، بخش اعظم انرژی خود را به صورت صدا و ارتعاش از دست میدهند که علاوه بر خسارت مادی به سرمایهها، سلامتی افراد را نیز دچار مخاطره مینماید. ارتعاش به عنوان یک عامل زیان آور فیزیکی باعث بروز اثرات سوء بر سلامت کارگران از طریق سیستم اعصاب میگردد. این اثرات با توجه به ارتعاش اندامها و بافتهای بدن به صورت اختصاصی و عمومی وجود دارند. سیستم گوارشی با فرکانس Hz 8-3 دارای نوسان است. هنگامیکه در محیطکار چنین ارتعاشی از سوی تجهیزات به بدن وارد گردد، سیستم گوارش دچار اختلال خواهد شد. این تحقیق به بررسی تاثیر ارتعاش بر اختلالات گوارشی پرداخته است. روش کار: پژوهش به صورت مورد شاهدی گذشته نگر در یک کارخانه تولید مواد غذایی صورت پذیرفت. تعداد 103 نفر به عنوان گروه مورد با عارضه گوارشی و 431 نفر گروه شاهد بدون عارضه گوارشی از لحاظ مواجهه با ارتعاش در گذشته مورد مقایسه قرار گرفتند. ارتعاش موجود در قسمتهای مختلف اندازه گیری و میزان مواجهه افراد مشخص گردید. افرادی که در ارتعاش بالاتر از dB 100 فعالیت داشتند، مواجهه یافته در نظر گرفته شدند. تعداد مورد و شاهدهای با و بدون مواجهه مشخص و با روشهای آماری مورد تحلیل قرار گرفتند. نتیجه گیری: میزان تراز شتاب ارتعاش موجود در قسمت بسته بندی معادل dB 8/109 بوده که از حد مجاز(dB 8/ 118) کمتر می باشد. افراد مورد مطالعه دارای حدود سنی57-24 سال با سابقه 15-4 سال بودند. 2/59 درصد از افراد مورد و 7/22 درصد از افراد گروه شاهد با ارتعاش مواجهه داشتهاند. با توجه به نسبت شانس ابتلا، افراد در مواجهه با ارتعاش، (1/4-8/9=CI) 3/6 بار بیشتر از سایر افراد در خطر عوارض گوارشی بودند. بحث: علاوه بر عوامل موثر در ایجاد عوارض گوارشی ، ارتعاش نیز می تواند عامل موثری در بروز این عوارض باشد. با توجه به استاندارد ارتعاش، در مقادیر کمتر از استاندارد نیز ممکن است عوارض گوارشی مشاهده گردد. از این رو پیشنهاد می گردد در محیطهای کاری که در آنها ارتعاش وجود دارد، کارگران علاوه بر معاینات دوره ای، تستهای گوارشی نیز انجام دهند. تحقیقات در این زمینه گسترش یافته، در صورت اطمینان از بروز عوارض ناشی از ارتعاش در مقادیر کمتر از حد مجاز شغلی توصیه شده، مقادیر مجاز مواجهه شغلی ارتعاش نیز تغییر مییابند
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارتعاش، بیماری شغلی، عوارض گوارشی
عنوان انگلیسی
Studying the influence of vibration exposures on digestives system of workers in a food processing company
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Today’s, defective and faulty equipments lose a large part of them energy as noise and vibration which beside their financial costs can be hazardous to the health of people. Vibration as a physical agent can cause an adverse health effect on human to nervous system. These effects, based on body region can be as specific or general systems. Digestion system has a natural vibration of 3-8Hz frequency. When the digestive system is exposed by such vibration, it can make impairment on that system. This study aimed to study vibration effect on digestion irregularities. . Material and Method: This was a retrospective case-control study conducted in a food industry. The number of 103 workers digestive problem and 431 healthy workers were selected as population study. Exposure to the vibration in the different parts were measured. People with more than 100 dB was considered exposed group. Then, after determining the number of exposed and non exposed groups, data were analyzed using statistical methodologies. .Result: The acceleration level of vibration was 109.8 dB in the packing section, which was less than standard limit (118.8 dB). Study population had a managed of 24-57 years old with 4-15 years of job tenure. In 59.2% of case comparing to 22.7% of control group were exposed to the vibration. The odds ratio (OR) of prevalence rate of digestive problem among exposed group was 6.3 times more than non exposed group people, in risk of gastrointestinal complications. .Conclusion: Beside of the other risk factors of digestive problem, vibration can be also an effective cause of adverse health problem: Even by lower level of digestive problem can be seen in the exposed people. So, we suggest in the workplace with vibration risk factor, a digestive health exam be take general medical beside periodic examination. Moreover, it is recommended that researches related to the vibration is widely developed and the vibration standard limits is revised, accordingly.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Vibration, digestion system, digestion irregularities
نویسندگان مقاله
جمشید رحیمی |
گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی البرز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی البرز (Alborz university of medical sciences)
علی کابلی زاده |
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی البرز (Alborz university of medical sciences)
علی طاهری نیا |
گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی البرز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی البرز (Alborz university of medical sciences)
حسین مشفق |
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jhsw.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-34&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات