این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۰، شماره ۷، صفحات ۱۴۴۳-۱۴۵۳

عنوان فارسی اثر کود دهی گوگرد برترکیب آمینو اسید درپروتئین بذر خردل سفید
چکیده فارسی مقاله با در نظر داشت کمبود روزافزون گوگرد در خاک های لهستان، در سالهای 10-2007، آزمایشی در مزرعه با گیاه خردل سفید (Sinapis alba L.) روی خاک هاپلیک لوویسول(Haplic Luvisol ) با محتوای گوگرد کم ( میانگین 4/9 میلی گرم در کیلو گرم) اجرا شد. هدف پژوهش ارزیابی اثر روشهای مختلف کاربرد گوگرد( با برگپاشی یا افزودن به خاک قبل از کاشت)، شکل های متفاوت شیمیایی ( عنصری یا یونی)، و مقدار مصرف گوگرد ( 0، 20، 40، و 60 کیلوگرم گوگرد درهکتار) روی مقدار پروتئین بذر خردل و نیز روی آمینو اسیدها و ترکیب پروتئین بود. نتایج پژوهش نشان داد که در میان همه عوامل مطالعه شده، مقدار مصرف گوگرد بیشترین اثر را روی محتوای پروتئین بذر داشت. در مقایسه با شاهد، مصرف گوگرد سبب افزایش جمع کلی آمینواسید های ضروری و غیر ضروری در بذر خردل و نیز افزایش نسبت کمَی ان ها شد. شاخص های ارزش بیولوژیکی پروتئین ( امتیاز شیمیایی و شاخص آمینواسید ضروری) به روشنی به اثر مثبت گوگرد روی ترکیب آمینو اسید پروتئین، شامل متایونین گوگرد دار (که آمینو اسیدی است که بیوسنتز پروتئین را محدود می کند) اشاره داشت. مقدار مصرف گوگرد بر محتوای همه قطعات آزمون شده پروتئین (به جز گلوتئین) به طور معنی داری اثر گذاشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Sulphur Fertilization on Amino Acid and Fraction Composition of Protein of White Mustard Seeds
چکیده انگلیسی مقاله  In view of the increasing sulphur deficiency in Poland's soils, in 2007-2010, a field experiment was performed with white mustard (Sinapis alba L.) in Haplic Luvisol with low sulphur content (mean – 9.4 mg kg-1). The aim of the research was to evaluate the effect of varied sulphur application methods (foliar and pre-sowing soil application), forms (elemental and ionic), and rates (0, 20, 40, 60 kg S ha-1) on the content of protein in mustard seeds, as well as on its amino acid and fraction composition. The research showed that of all the studied factors, the sulphur application rate affected the protein content the most. As compared with the control, sulphur application increased the overall sums of essential and dispensable amino acids in the mustard seeds as well as their quantitative ratio. The biological protein value indices (Chemical Score and Essential Amino Acid Index) point to a clearly positive effect of sulphur on the amino acid composition of the protein, including sulphur-containing methionine, an amino acid limiting protein biosynthesis. The sulphur rate significantly affected the content of all the protein fractions assayed, except for glutelins.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله | B. Barczak
Department of Agricultural Chemistry, University of Science and Technology, 85-796 Bydgoszcz, Kaliskiego 7, Poland.
University of Science and Technology in Bydgoszcz

| H. Klikocka
Department of Plant Production and Agribusiness, University of Life Sciences, 20-950 Lublin, Akademicka 13, Poland.
University of Life Sciences in Lublin


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-39633-229&slc_lang=fa&sid=23
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-1091948.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات