این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۵۱۶-۵۲۵
عنوان فارسی
تأثیر عصاره شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.) بر تعداد گلبولها و پارامترهای مختلف خونی در موشهای نر آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.) با نام عمومی licorice از خانواده نخود (Leguminosae) است که برای آن اثرهای درمانی زیادی ذکر شدهاست. با توجه به اینکه استفاده از مواد طبیعی با منشأ گیاهی در درمان بیماریهای مختلف تاریخچه طولانی دارد، در این مطالعه اثر شیرینبیان بر فاکتورهای خونی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه روی 50 موش انجام شد. نمونهها بهصورت تصادفی در پنج گروه (3 گروه تیمار، گروه کنترل و دارونما) تقسیم و در شرایط یکسان نگهداری شدند. از موشهای نر بهعنوان حذف فاکتور جنس استفاده گردید، سپس عصاره آبی- الکلی شیرینبیان با دوزهای 50، 100 و 150 mg/kg به روش درون صفاقی (IP) طی 20 روز بهصورت یک روز در میان به گروههای تیماری تزریق شد. از سرم فیزیولوژی نیز برای تزریق به گروه دارونما استفاده گردید. مهمترین پارامترهای مورد بررسی تعداد گلبولهای قرمز، میزان هموگلوبین، هماتوکریت، پلاکت، MCHC، MCH و MCV در مقایسه با گروههای شاهد بود. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آزمون دانکن و نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها نشان داد که میزان هموگلوبین، پلاکت و MCV، MCHC در همه دوزها و میزان MCH در دوز 100 و 150 mg/kg افزایش یافته، درحالیکه تعداد گلبولهای قرمز در دوزهای 100 و 150 mg/kg کاهش نشان داد. در میزان هماتوکریت تغییر معنیداری دیده نشد. این نتایج حکایت از اثر وابسته به دوز عصاره شیرینبیان بر فاکتورهای خونی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.)، فاکتورهای خونی، موش کوچک آزمایشگاهی،
عنوان انگلیسی
Effect of licorice (Glycyrrhiza glabra L.) extract on cell count and blood parameters in male mice
چکیده انگلیسی مقاله
Licorice with common name of licorice pea from Leguminosae family has been noted for its many therapeutic effects. Using natural substances of plant origin has a long history in the treatment of various diseases. In this research, the effect of licorice on blood factors was examined. This study was performed on 50 mice. The samples were randomly divided into five groups (three treatment groups, control and the placebo group) and were kept under identical conditions. Hydro-alcoholic extracts of Licorice in doses of 50, 100, 150 mg/kg were injected by intraperitoneal (IP) within 20 days every other day. Physiological serum was injected to the control group. The main parameters included the RBC count, hemoglobin, hematocrit, platelet count, MCHC, MCH and MCV compared with control groups. Results showed that hemoglobin, platelet count, MCV and MCHC increased at all doses and MCH increased in 100 and 150 mg/kg dose, but the number of red blood cells decreased in doses of 100 and 150 mg/kg. No significant changes were observed in hematocrit. Results indicated a dose-dependent effect of the licorice on blood factors in mice.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
licorice (Glycyrrhiza glabra L.), Blood Parameters, Mice
نویسندگان مقاله
مهرداد مدرسی |
دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان، اصفهان
سحر پورمتین |
کارشناس ارشد علوم جانوری، دانشگاه پیامنور اصفهان
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2872_0b71d72b61b1794c0a1a4ab367ad2e27.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1096903.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات