این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۲۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثرات افزایش سطح انرژی و پروتئین متابولیسمی بر مصرف‌خوراک، قابلیت هضم مواد مغذی، عملکرد و فراسنجه‌های خونی میش‌های زل در گامه پایانی آبستنی
چکیده فارسی مقاله به­منظور بررسی اثرات افزایش سطح انرژی و پروتئین متابولیسمی بر مصرف­خوراک، بهبود قابلیت هضم مواد مغذی، تغییرات وزن و  فراسنجه­های خونی در گامه پایانی آبستنی از تعداد 32 رأس میش نژاد زل (با میانگین وزن 1±42 کیلوگرم، سن1 ±5/2 سال، دو شکم زایش و روز3± 100 آبستنی) در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و هشت تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد: جیره متناسب با احتیاجات میش­های آبستن مطابق با سطح انرژی و پروتئین متابولیسمی توصیه شده در (NRC, 2007) در روز 100 آبستنی. 2- جیره با سطح بالای (10+) انرژی متابولیسمی نسبت به توصیه (NRC, 2007) با دانه ذرت. 3- جیره با سطح بالای (10+) انرژی متابولیسمی نسبت به توصیه (NRC, 2007) با بذر کتان میکروکپسوله شده. 4- جیره با سطح بالای (10+) پروتئین متابولیسمی نسبت به توصیه (NRC, 2007) با اسیدهای آمینه لیزین و متیونین بودند. نتایج نشان دادند مصرف مواد مغذی و قابلیت هضم مواد مغذی بطور معنی­داری در تیمارهای با افزایش سطح انرژی و پروتئین متابولیسمی افزایش یافت (0231/0P=)، تیمارهای دارای اسیدآمینه­های مصنوعی بیشترین مصرف ماده خشک و قابلیت هضم را داشتند. اثرات تیمارهای آزمایشی بر الگوی اسیدهای چرب فرارو pH مایع شکمبه معنی­دار نبود. مقدار نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در تیمار شاهد بطور معنی­داری زیاد بود (001/0P=). افزایش سطح انرژی و پروتئین متابولیسمی توانست بطور معنی­­داری از روند کاهش وزن و نمره شرایط بدنی بکاهد (001/0P=). تیمارهای پر انرژی بطور معنی­داری توانستند از کاهش حامل­های انرژی (گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید) در متابولیت­های خونی جلوگیری نموده و سطح اجسام کتونی و اسیدهای چرب استریفه نشده را کاهش­دهند (0071/0P=). بطورکلی، افزایش سطح انرژی و پروتئین متابولیسمی جیره میش­های آبستن در گامه پایانی آبستنی می­تواند از ایجاد تعادل منفی انرژی و بروز ناهنجاری­های متابولیکی جلوگیری کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Increasing Level of Metabolizable Energy and Protein on Feed Intake, Nutrient Digestibility, Performance and Blood Metabolites of Zell Pregnant Ewes at Late Gestation
چکیده انگلیسی مقاله In order to study the Effects of increasing level of metabolizable energy and protein on feed intake, improve nutrient digestibility, performance and blood metabolites of Zell pregnant ewes at late gestation, 32 pregnant ewe (mean body weight 42.1 kg, 2.5 years-old, multiparous, 100 days of pregnancy) were used in completely randomized design with 4 treatment and 8 replicate. Treatments were included: 1) diet adapted to the requirement of pregnant ewes in accordance with the metabolizable energy and protein recommended in (NRC, 2007) on the 100th day of pregnancy (control). 2) diet with a high level of metabolizable energy (+10NRC) with corn. 3) diet with the high level of metabolizable energy (+10NRC) with Micro-capsulated flax seed. the diet with the high level of metabolizable protein (+10NRC) with Lys and Met. the results showed that Nutrient consumption and digestibility of nutrients significantly increased in treatments with an increased level of metabolizable energy and protein  (P < 0.0231). The treatments with synthetic amino acids had the highest dry matter and digestibility. The effects of experimental treatments on rumen fluid pH and volatile fatty acids were not significant Ammonia nitrogen content of ruminal fluid was significantly higher in control (P< 0.05). Increasing levels of metabolizable energy and protein could significantly reduce the weight loss and body condition score (P< 0.001). the treatments with the high level of metabolizable energy were able significantly to avoid to reduce energy carriers (glucose, cholesterol, triglycerides) and also reduce the level of ketone bodies and NEFA in blood metabolites (P< 0.0071). Generally according to results of this study increasing levels of metabolizable energy and protein in raions could be prevented to negative energy balance and metabolic disorders in pregnant ewes at late gestation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد مرادی | mohammad moradi


یداله چاشنی دل | Yadollah Chashnidel


اسداله تیموری یانسری | Asadollah Teimouri Yansari


عیسی دیرنده | Essa Dirandeh



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-982-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات