این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۲۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثرات مصرف افزودنی های فراسودمند بر شاخص های بیوشیمیایی و ایمونولوژیک خون و عملکرد بلدرچین های ژاپنی (Coturnix coturnix Japonica)
چکیده فارسی مقاله       این تحقیق به منظور مقایسه اثرات مصرف انواع افزودنی­های خوراکی عمل­گرا شامل پروبیوتیک­ها، پره ­بیوتیک­ها و سین­ بیوتیک­ها در بلدرچین­های ژاپنی به انجام رسید. تعداد 384 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یک روزه به­ طور تصادفی در تیمارهای هشت­ گانه با چهار تکرار و 12 پرنده در هر تکرار (قفس) قرار گرفتند. جیره ­های آزمایشی (تیمارها) شامل: جیره پایه بدون افزودنی (شاهد)، پروتکسین (پروبیوتیک) 2/0 گرم بر کیلوگرم جیره پایه، مخمر (پروبیوتیک) دو گرم بر کیلوگرم جیره پایه، فرمکتو (پره­ بیوتیک) 6/1 گرم بر کیلوگرم جیره پایه، تپاکس (پره ­بیوتیک) یک گرم بر کیلوگرم جیره پایه، بایومین ایمبو (سین­ بیوتیک) یک گرم بر کیلوگرم جیره پایه، پروتکسین 1/0 گرم+فرمکتو 8/0 گرم (سین­ بیوتیک) بر کیلوگرم جیره پایه، مخمر یک گرم+تپاکس 5/0 گرم (سین ­بیوتیک) بر کیلوگرم جیره پایه بود. بلدرچین­های تغذیه­ شده با جیره حاوی افزودنی­ها دارای مقدار مصرف خوراک و وزن بدن بیشتری بودند (05/0P<). بهترین ضریب تبدیل غذایی به ترتیب در بلدرچین­های تغذیه­ شده با جیره حاوی افزودنی­های تپاکس، مخمر، بایومین­ ایمبو و فرمکتو مشاهده شد (05/0P<). مصرف افزودنی­ها در جیره پایه سطح گلوکز، آلبومین، گلوبولین و ایمونوگلوبولین­های A و G را تحت تاثیر قرار داد (05/0P<). در ماده ­ها که در اوایل دوران تخم­گذاری بودند میزان تری­ گلیسریدهای خون با مصرف جیره حاوی سین­ بیوتیک­ها افزایش یافت (01/0P<) و سطح LDL خون در بلدرچین­های ماده مصرف­ کننده افزودنی­ها به استثنای تپاکس و مخمر+تپاکس افزایش یافت (01/0P<). در بلدرچین­های نر تغذیه­ شده با جیره حاوی هر یک از افزودنی­ها، غلظت ایمونوگلوبولین M افزایش و سطح HDL خون کاهش یافت (05/0P<). استفاده از سین­ بیوتیک­ها و پره­ بیوتیک­ها باعث بهبود عملکرد رشد، افزایش ایمونوگلوبولین­های خون و افزایش نسبت آلبومین به گلوبولین (A/G) به عنوان شاخص فشار اسمزی خون شد. می­توان بدون استفاده از واکسیناسیون و مصرف آنتی­ بیوتیک­ها در جیره بلدرچین­ها، از افزودنی­های خوراکی فراسودمند مناسب در جهت تولید گوشت و تخم ارگانیک به نحو مطلوبی استفاده کرد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک، پره بیوتیک، سین بیوتیک، خون، طیور

عنوان انگلیسی Effects of fuctional foods on biochemical and immunological Indices of blood and performance of Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica)
چکیده انگلیسی مقاله       این پژوهش به منظور مقایسه اثرات مصرف انواع افزودنی­های خوراکی عمل­گرا شامل پروبیوتیک­ها، پره­ بیوتیک­ها و سین ­بیوتیک­ها در بلدرچین­های ژاپنی به انجام رسید. تعداد 384 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یک روزه به­ طور تصادفی در تیمارهای هشت­ گانه با چهار تکرار و 12 پرنده در هر تکرار (قفس) قرار گرفتند. جیره­ های آزمایشی (تیمارها) شامل: جیره پایه بدون افزودنی (شاهد)، پروتکسین (پروبیوتیک) 2/0 گرم بر کیلوگرم جیره پایه، مخمر (پروبیوتیک) دو گرم بر کیلوگرم جیره پایه، فرمکتو (پره­بیوتیک) 6/1 گرم بر کیلوگرم جیره پایه، تپاکس (پره­بیوتیک) یک گرم بر کیلوگرم جیره پایه، بایومین ایمبو (سین­ بیوتیک) یک گرم بر کیلوگرم جیره پایه، پروتکسین 1/0 گرم+فرمکتو 8/0 گرم (سین­ بیوتیک) بر کیلوگرم جیره پایه، مخمر یک گرم+تپاکس 5/0 گرم (سین ­بیوتیک) بر کیلوگرم جیره پایه بود. بلدرچین­ های تغذیه­ شده با جیره دارای افزودنی­ ها، مقدار مصرف خوراک و وزن بدن بیشتری داشتند (05/0P<). بهترین ضریب تبدیل غذایی به ترتیب در بلدرچین­ های تغذیه­ شده با جیره دارای افزودنی­ های تپاکس، مخمر، بایومین ­ایمبو و فرمکتو مشاهده شد (05/0P<). مصرف افزودنی­ ها در جیره پایه سطح گلوکز، آلبومین، گلوبولین و ایمونوگلوبولین­ های A و G را تحت تاثیر قرار داد (05/0P<). در ماده ­ها که در اوایل دوران تخم­گذاری بودند میزان تری­ گلیسریدهای خون با مصرف جیره دارای سین ­بیوتیک­ها افزایش یافت (01/0P<) و سطح LDL خون در بلدرچین­ های ماده مصرف ­کننده افزودنی­ ها به استثنای تپاکس و مخمر+تپاکس افزایش یافت (01/0P<). در بلدرچین­ های نر تغذیه­ شده با جیره دارای هر یک از افزودنی­ ها، غلظت ایمونوگلوبولین M افزایش و سطح HDL خون کاهش یافت (05/0P<). استفاده از سین­ بیوتیک­ها و پره ­بیوتیک­ها باعث بهبود عملکرد رشد، افزایش ایمونوگلوبولین­های خون و افزایش نسبت آلبومین به گلوبولین (A/G) به عنوان شاخص فشار اسمزی خون شد. می ­توان بدون استفاده از واکسیناسیون و مصرف آنتی­ بیوتیک­ها در جیره بلدرچین­ ها، از افزودنی­ های خوراکی فراسودمند مناسب در جهت تولید گوشت و تخم ارگانیک به نحو مطلوبی استفاده کرد.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Probiotic, Prebiotic, Synbiotic, Blood, Poultry

نویسندگان مقاله توحید وحدت پور | Tohid Vahdatpour
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-838-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات